بی بدیل  - Bibadil
01 اردیبهشت 1403   20 آوریل 2024
نام کاربر:
کاربر مهمان



به جامعه مجازی بی بدیل بپیوندید... ورود ثبت نام

علی عسكری: در صنعت فرهنگی صوت و تصویر باید به یك الگوی تجاری مناسب بیندیشیم

علی عسكری: در صنعت فرهنگی صوت و تصویر باید به یك الگوی تجاری مناسب بیندیشیم بی بدیل دات كام: رئیس سازمان صدا و سیما با تاكید بر ضرورت طراحی یك الگوی مناسب تجاری برای صنعت فرهنگی صوت و تصویر اظهار داشت: در این عرصه باید به رشد كسب وكار فكر نماییم و هم مهندسی تجاری و هم مهندسی فرهنگی داشته باشیم.



به گزارش بی بدیل دات كام به نقل از ایسنا، عبدالعلی علی عسكری در آیین اعطای مجوز به چهار تلویزیون تعاملی و هفت موسسه رسانه صوت و تصویری، اضافه كرد: چرخه ای كه در این زمینه طراحی شده است، چرخه ای بسیار پرارزش است و علاوه بر چهار تلویزیون تعاملی كه امروز مجوز گرفتند و یك تلویزیون تعاملی كه برای خود سازمان صداوسیماست، سه تلویزیون تعاملی دیگر هم در راه می باشد كه بعد از طی مراحل، مجوز فعالیت خواهند گرفت.

رئیس سازمان صداوسیما با تاكید بر این كه افرادی كه در این عرصه كار می كنند باید دغدغه هویت ملی داشته باشند، اظهار داشت: در این جنگ بزرگ رسانه ای ما تلاش می نماییم فرهنگ و هویت كشور را حفظ نماییم و باید همدلانه و فكورانه صنعت فرهنگی بسیار با اهمیت صوت و تصویر را سامان دهیم.

علی عسكری هدف از طراحی سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در سازمان صدا و سیما را تنظیم گری برای عرصه فضای مجازی دانست و خاطرنشان كرد: باید در كنار این تنظیم گری، تسهیل گری مناسبی هم برای همكاران خود در بخش خصوصی داشته باشیم و هم ما و هم دیگر دستگاه های مرتبط برای آنها تسهیلات در نظر بگیریم.

رئیس سازمان صداوسیما اضافه كرد: رسانه ملی با تسهیل گری و تنظیم گری می كوشد عقب ماندگی ها را در این زمینه جبران كند و با سرعت در این مسیر پیش رود.

رئیس سازمان صدا و سیما با بیان این كه مقدمات حقوقی و قانونی تأسیس این سازمان طی شده و پس از این هم مراحل تكمیلی بیش تری به انجام خواهد رسید، اظهار داشت: سازوكار استقرار و پیشرفت صنعت فرهنگی صوت و تصویر بوجود آمده است. وی اضافه كرد: سازمان صداوسیما برای رشد پایه ای این صنعت تلاش خواهد نمود تا شركت های قدرتمندی در این صنعت فرهنگی شكل بگیرد.

رئیس سازمان صداوسیما با اشاره به اوضاع رسانه های امروز و بالا رفتن نیاز مردم به رسانه ها، اظهار داشت: مردم پیوسته در معرض محصولات رسانه ای گوناگون هستند و ما باید برای پاسخگویی و رفع این نیاز، در این فضا حضور پررنگی داشته باشیم.

علی عسكری با بیان این كه كشور ما اكنون در این زمینه با كاستی هایی روبه روست، اظهار داشت: اگر مقدمات پیشرفت و پایه فرهنگ رسانه ای تولید شود، مردم می توانند با روحیه خلاق و بی نظیرشان با اقتدار كشور را به یكی از قله های تولید محتوا بدل كنند. خصوصا این كه ما كشوری اسلامی هستیم و برای مردم دنیا پیام بزرگی داریم.

رئیس سازمان صدا و سیما با بیان این كه باید با اتكا به پیام اسلام تولید محتوا نماییم، اظهار داشت: می توان این پیام را مانند صداوسیما در عرصه بین الملل با زبان های مختلف برای مردم دنیا تولید و ارسال كرد.
از جانب دیگر، سیاهكلی، رئیس سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی تاكید كرد: این سازمان تسهیل گر است و هدفش تصدی گری نیست.

رئیس سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی در این مراسم با اشاره به دو بخش تنظیم گری در حوزه زیر ساخت و تنظیم گری در حوزه محتوا و خدمات اظهار داشت: در تنظیم گری در حوزه زیرساخت، وزارت ارتباطات، در بخش تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی از دیر باز فعالیت نموده است اما تنظیم گری در حوزه محتوا و خدمات پیش از این در كشور ما متولی خاصی نداشت.

سیاهكلی با بیان این كه فقط در حدود 10 كشور پیشرفته در دنیا در حوزه محتوا و خدمات صوت و تصویر فراگیر فعالیت گسترده ای دارند، اظهار داشت: در كشور ما این مطالعات از سال ها قبل شروع و بعد از دستور مقام معظم رهبری به رئیس جمهور مسئولیت تنظیم گری، نظارت و صدور مجوز صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی برعهده سازمان صداوسیما گذاشته شد.

وی با اشاره به شبهاتی كه در بعضی رسانه ها در زمینه تشكیل این سازمان در صداوسیما مطرح شده است، اظهار داشت: گاهی این شبهه مطرح می گردد كه صداوسیما با این اقدام، حوزه تصدی گری اش را وسعت بخشیده است؛ در صورتی كه این فرمان رهبری معظم انقلاب كه نشان از بینش و آگاهی دقیق ایشان دارد برای تولید گشایش در حوزه رسانه است و صداوسیما را بعنوان سازمانی تنظیم گر و تسهیل گر در زمینه صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی تعریف می كند.

رئیس سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی با اشاره به اینكه صداوسیما در كنار تصدی گری، تنظیم گری می كند، اظهار داشت: رسانه ها با این تدبیر می توانند از ذی نفعان صداوسیما باشند و در حوزه رسانه ای كشور اجازه فعالیت رسمی بیابند.

وی با بیان این كه تنظیم گری سنتی به مفهوم استفاده از حربه قانون برای سلب اختیارات بود، اظهار داشت: تنظیم گری در اوضاع امروز و رسانه ها به معنای تسهیل گری و خدمات دهی بهتر است.

سیاهكلی با اشاره به اینكه سازمان فعالیتی مشاركتی دارد و تركیبی از بخش خصوصی و حاكمیتی است، اظهار داشت: سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی با بهره گیری از ظرفیت رسانه ملی برخوردی حمایتی با رسانه ها دارد و ظرفیتی برای برندسازی در بخش خصوصی بوجود می آورد تا از كاربران داخلی و خارجی حمایت كند.

وی افزایش مخاطبان رسانه ای جمهوری اسلامی ایران را از اهداف این سازمان برشمرد و با اشاره به توسعه رسانه ای در فضای مجازی و ظرفیت رسانه های امروزی، اظهار داشت: بر این اساس، هم بخش خصوصی از قدرت تلویزیون بهره مند می گردد و هم این رسانه ها می توانند به رسانه های مكملی برای سازمان صداوسیما تبدیل شوند.

رئیس سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی، بالا بردن ترافیك داخلی تبادلات فضای مجازی و كاهش ترافیك بین المللی در داخل كشور را از اهداف دیگر این سازمان برشمرد و اظهار داشت: حجم دریافت اینترنتی (بارگیری) در كشور ما اكنون بسیار بیش تر از بارگذاری است و امیدواریم با قدرت گرفتن این رسانه ها، این نسبت معكوس شود.

وی با اشاره به داشته های دینی و اخلاقی مردم كشور ما و نقش این سازمان در رعایت این اصول در محتوا، اظهار داشت: محتوای فضای مجازی، تركیبی از محتوای صحیح و ناصحیح است و تلاش ما این است كه محتوای این فضا محتوایی صحیح و سالم برای مردم باشد.

سیاهكلی با اشاره به تلاش سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی برای كسب اعتباری بین المللی در زمینه صدور مجوز محتوای سالم، اظهار داشت: ما می خواهیم به محتوایی برسیم كه صحت و اثرگذاری پیامش درست باشد و نوعی مدرك بین المللی برای كسب اعتبار در بین رسانه ها باشیم.

وی با اشاره به اینكه بخش نظارتی این سازمان بر پایه نظارت مردمی است، اظهار داشت: رسانه هایی كه از این سازمان مجوز می گیرند باید فضایی برای نظارت مردمی در نظر بگیرند و این امر باعث بالا رفتن نظارت مردم در عرصه فضای مجازی می گردد.

سیاهكلی تولید سامانه رتبه بندی رسانه ای در این فضا به نام "ساپرا" و تولید سامانه ای برای ثبت مالكیت فكری محتواها را از خدمات دیگری برشمرد كه این سازمان به مشتریانش عرضه خواهد داد.

رئیس سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی با تشریح مراحل ثبت نام رسانه ها برای درخواست صدور مجوز فعالیت اظهار داشت: سایت "او را" برای ثبت این درخواست ها طراحی شده و رسانه ها بعد از تكمیل فرم ثبت نام در این سایت دعوت می شوند و بعد از كارشناسی تقاضایشان مجوز فعالیت آزمایشی از این سازمان دریافت می كنند.

وی اضافه كرد: با عنایت به اینكه بیش تر فعالان عرصه تولید و عرضه صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی، در زمینه محتوایی و خدماتی تخصصی كار نمی كنند، طی توافقی با دانشگاه صداوسیما، دوره ای تخصصی برای مدیران این رسانه ها تدارك دیده شده تا دانش این كار را فراگیرند. بعد از این دوره و طی دوره آزمایشی، مجوز هر رسانه هر سه سال یكبار تمدید می گردد.

رئیس سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی از همه كسانی كه در زمینه فعالیت این سازمان تولید ابهام می كنند خواست قدر این موقعیت فراهم شده را بدانند و به سازمانی كه هدفش همكاری با فعالان عرصه صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی است كمك كنند تا اجازه فعالیت قانونی به این فعالان دهد و سبدی رسانه ای برای مردم فراهم گردد تا هر كس بر مبنای سلیقه اش رسانه مورد نظر خویش را انتخاب نماید.

وی اضافه كرد: فعالان این عرصه را سامان خواهیم داد و این ساماندهی امكان بهره مندی این رسانه ها را از ظرفیت رسانه ملی فراهم می كند و كلید فعالیت رسانه های جدیدی را در كشور می زند.

سیاهكلی همینطور خواهان همكاری دستگاه ها و نهادهای كشور با این سازمان شد تا گشایشی رسانه ای در كشور محقق شود.



1397/02/12
14:22:31
5.0 / 5
2841
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
تمام حقوق معنوی سایت بی بدیل طبق قوانین مالکیت معنوی محفوظ میباشد
درباره ما  پیشنهادات  تبادل لینک
سایت بی بدیل دات کام  ،