بی بدیل  - Bibadil
07 اردیبهشت 1403   26 آوریل 2024
نام کاربر:
کاربر مهمان



به جامعه مجازی بی بدیل بپیوندید... ورود ثبت نام
نقدی بر جشنواره جام جم

خود گویی، خودخندی، عجب مرد هنرمندی!

خود گویی، خودخندی، عجب مرد هنرمندی! بی بدیل دات كام: یك منتقد درباره فلسفه برگزاری جشنواره جام جم می گوید: به رغم برگزاری پنج دوره جشنواره، مانیفست جشنواره، تاثیر مطلوبی بر تولیدات گذشته و حال سیما نداشته است. تجربه برگزاری پنج جشنواره جهان بین، با دست اندركاران داخلی سیما نه تنها ارج و قرب جشنواره جام جم را بالا نمی برد، بلكه به تعبیر عامیانه، خود گویی، خود خندی، عجب مرد هنرمندی!


هوشنگ صدفی در گفت و گو با ایسنا، درباره ی فلسفه برگزاری جشنواره جام جم در تلویزیون، با اشاره به اینكه نفس برگزاری این جشنواره مدلول دار است، اظهار نمود: درباره مفهوم جام جم یا «جام جهان نما»، «جام گیتی نما» و «جام عالم بین» آمده كه جامی بود همهٔ جهان در آن دیده می شد. وام گرفتن رسانه ملی از این واژگان برای نام گذاری جشنواره، باید در قالب این مفهوم باشد اما به دلایلی این اتفاق تابحال رخ نداده است. البته رئیس پنجمین جشنواره تلویزیونی جام جم بر این باور است، جشنواره همچون ویترینی، بهترین های سیما را به مخاطبان معرفی می كند.
وی افزود: باید دید معیار سنجش برنامه های رسانه ملی چه شاخصی دارد؟ اقبال مخاطبان یا ارزیابی داوران جشنواره؟ چون جشنواره توسط سازمان صداوسیما با همیاری مدیران سیما، برگزار می گردد نمی توان چشم انداز خوبی برای كیفی سازی برنامه ها ترسیم كرد چون كمتر اتفاق می افتد مدیران، برنامه هایی را ضعیف تشخیص دهند، چون در ساز و كار تولید سیما ساخته اند؛ هر چند این جشنواره می تواند محك خوبی برای توانایی یا ناكارآمدی مدیران داخلی رسانه ملی باشد، پس سپردن كمیسیون های تخصصی، هیأت داوران یا نظارت جشنواره به متولیان رسانه ملی، كیفیت جشنواره را می كاهد.
صدفی با اشاره به اینكه هزینه و فایده جشنواره، نقش تعیین كننده ای در انتخاب آثار برتر و شاخص سازی برای تولید سیما دارد، اظهار داشت: به رغم برگزاری پنج دوره جشنواره جام جم، مانیفست جشنواره، تأثیر مطلوبی بر تولیدات گذشته و حال سیما نداشته است؛ بدین سبب سپردن هیأت انتخاب، داوری و كمیسیون های تخصصی به افراد اهل فن خارج از صداوسیما و با مدیریت كلان رسانه ملی، امری اجنتاب ناپذیر در برگزاری جشنواره های آتی است در چنین شرایطی می توان گفت، آیا ماست سیما ترش است یا شیرین!
این منتقد با اعتقاد بر اینكه حضور بعضی از مدیران سیما در كسوت ریاست كمیسیون تخصصی، ماهیت حرفه ای بودن جشنواره را مورد تردید قرار می دهد، توضیح داد: هر چند كسی منكر انتقال تجربه مدیران پیشكسوت به جوانان خلاق رسانه نیست اما ویترین سازی در صداوسیما، مستلزم طراحی تولید نمونه موفق با مشاركت برنامه سازان خارجی سازمان است. پس می توان پیش از بر پایی جشنواره، فراخوانی داد و از افراد خلاق برای ساخت برنامه های كوتاه با قالب های مرسوم رسانه ملی دعوت كرد و سپس بررسی طرح ها، چند نمونه برنامه موفق را دست چین كرد و در جشنواره به همراه تولیدات سیما مورد سنجش قرار داد.
صدفی در عین حال با اشاره به اینكه واگذاری جشنواره به سمن های فرهنگی با حضور افراد صاحب سبك خارج از چارچوب مدیریتی سیما، تحول خوبی را در این رسانه رقم می زند، مطرح كرد: یك دفعه در سطح كوچك استانی این پیشنهاد را تجربه كنید شاید روش خوبی برای محك زدن تولیدات باشد. تجربه برگزاری پنج جشنواره جهان بین، با دست اندركاران داخلی سیما نه تنها ارج و قرب جشنواره جام جم را بالا نمی برد، بلكه به تعبیر عامیانه، خود گویی، خود خندی، عجب مرد هنرمندی!
این منتقد درانتها با اشاره به اینكه قد و قواره رسانه ملی باید در حد رسانه های كشورهای همسایه یا فراتر در حد كشورهای اروپایی ارتقا یابد، اظهار نمود: در غیر این صورت، تولید محتوای ضعیف با ویترین نه چندان جذاب در شبكه های ۱۷ گانه نه تنها كمكی به اشاعه فرهنگ نمی كند، بلكه رسانه ملی را از مبارزه شبیخون فرهنگی جا می گذارد. به تعبیری اگر جام جم، نگرش جام عالم بین داشته باشد چه نیازی به جشنواره های رنگارنگ تلویزیونی دارد. به تعبیر حافظ شیرین سخن: دلی كه غیب نمای است و جام جم دارد ز خاتمی كه دمی گم شود چه غم دارد.



1397/12/14
14:45:04
5.0 / 5
2696
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
تمام حقوق معنوی سایت بی بدیل طبق قوانین مالکیت معنوی محفوظ میباشد
درباره ما  پیشنهادات  تبادل لینک
سایت بی بدیل دات کام  ،