بی بدیل  - Bibadil
31 فروردین 1403   19 آوریل 2024
نام کاربر:
کاربر مهمان



به جامعه مجازی بی بدیل بپیوندید... ورود ثبت نام
علی اكبر قاضی زاده:

از صداوسیما در عجبم!، زیر بار این لاتاری ها نمی رویم

از صداوسیما در عجبم!، زیر بار این لاتاری ها نمی رویم بی بدیل دات كام: علی اكبر قاضی زاده درباره حاشیه های اخیر تلویزیون در خصوص روش بكارگیری اسپانسرها در برنامه ها و خصوصا مسابقات تلویزیونی، می گوید: صدا و سیما نباید منتظر یك چنین موجی می شد كه حالا كاری كند یا نكند. باید فكر سلیمی بود كه اجازه چنین كاری را نمی داد و حالا باید فكر و دیدش را عوض كند.


این استاد روزنامه نگاری در گفت وگویی با ایسنا اظهار نمود: رسانه های ما همه بحران دارند از سایت های خبری بگیرید تا خبرگزاری ها و مجله ها. متأسفانه این روزها مدام از من سوال می شود كه برای این بحران ها چه باید كرد و من واقعاً نمی دانم چه باید كرد؟ این بحران یك بحران جدی و قدیمی است و با حرف و سفارش كاری پیش نمی رود. اما درباب سازمانی مثل صداوسیما، با بودجه مشخصی كه از دولت و مردم می گیرد و حتی آگهی هم دارد، تعجب می كنم كه چرا آنها باید وارد این بازی های زیان ده شوند.

وی درباره ی زیان ده بودن این اتفاق توضیح داد: زیان ده بودن این اتفاق را از این جهت می گویم كه مردم لطمه می بینند. صدا و سیما بطور عادی از نظر جذب مخاطب بحران دارد و هم اكنون مردم با رغبت هم صداوسیما را نمی پذیرند. چه برسد كه وارد چنین ماجراهایی بشود. شنیده ام كه مقام معظم رهبری و دیگران هم این نوع برنامه ها را منع كرده اند؛ در حالیكه سازمان صدا و سیما نباید منتظر یك چنین موجی می شد كه حالا كاری كند یا نكند. باید فكر سلیمی بود كه اجازه چنین كاری را نمی داد.

این استاد دانشگاه در ادامه درباره اسپانسرها و حاشیه های آنها كه در اغلب برنامه های تلویزیون دیده می شود، اظهار نمود: من مدت هاست شاهدم كه در برخی از شبكه ها، مرتب اصرار دارند مردم به یك شماره تلفن هایی با مربع و ستاره پیام بدهند. یقین دارند كه پشت اینها یا چیزی است برای سازمان و مؤسسه یا شبكه های اجتماعی مشتری جذب می كنند و این تلفن ها موجب می شود كه كالای خودشان را آگهی كنند؛ البته نمی گویم صدا و سیما مستقیم این كار را می كند ولی به هر حال در این زمینه ها كار می كند و البته دور از شأن یك دانشگاه است كه بخواهد قسمتی از هزینه هایش را این گونه جبران كند كه بیشتر از آنكه مخاطب جذب نماید بیشتر منجر به دلزدگی مخاطب می شود.

قاضی زاده در ادامه این گفت و گو مطرح كرد: چیزی به نام لاتاری وجود دارد كه سازمان های رسمی دنیا آنرا برگزار می كنند و ما از آن بعنوان قمار یاد می كنیم؛ چیزی كه در عقاید دینی برای ما مجاز نیست و زیر بار این لاتاری ها نمی رویم؛ اینكه یك عده پول بگذارند قرعه صورت گیرد و یكی پول را ببرد. به همین جهت این موارد جایگاهی در كشور ما ندارند. تعجب می كنم كه چرا صداوسیما باید به این كارها تن دهد.

این روزنامه نگار باسابقه درباره راهكار خود به صداوسیما برای خروج از این حواشی بیان كرد: به نظرم صدا و سیما باید فكر و دیدش را عوض كند، درآمد داشتن، پول درآوردن و تقویت مالی سازمان فقط از این راه ها ممكن نیست باید از محتوای شبكه ها بهره برداری كنند و كاری بكنند كه مردم رغبت كنند دكمه تلویزیون را بر روی شبكه های خود نگه دارند. این راهش نیست مردم را پای تلویزیون بكشانیم كه بیایند و دلشان بتپد كه اسمشان درمی آید یا نه. شاید این رویه دنیایی باشد اما رویه ما نیست، ما باید فكرهای دیگری برای اوضاع مالی می كردیم. در اینكه همه رسانه های ما بحران دارند هیچ تردیدی نیست منتها بهترین كار بالا بردن كیفیت برنامه هاست.

این استاد دانشگاه سپس با اشاره به حذف برنامه «نود» از تلویزیون تصریح كرد: برنامه ای كه همه آنرا می دیدند و قشر زیادی از جامعه ورزشی ما آنرا قبول داشت از طرف تلویزیون طرد شد. نمی دانم چگونه یك سازمان می تواند ثروت خودرا این گونه آتش بزند؟! برنامه ای كه سال ها جا افتاده، نوستالژی است و تماسهای مخاطبانش گاهی به دو میلیون می رسد چرا به همین راحتی كنار گذاشته می شود. كدام برنامه ی تلویزیونی تابحال دو میلیون تماس داشته است؟ یك برنامه باید مردمی باشد.

قاضی زاده در بخش پایانی گفت وگوی خود با ایسنا با اشاره به حذف هنرمندانی كه در زمینه برنامه سازی تخصص و تبحر دارند، اظهار نمود: خیلی از طراحان، صدابرداران، دكوراتورها، هنرپیشه ها، نویسندگان و همین طور هنرمندانی كه تخصص خودرا هم در صدا و سیما گرفته اند، هم اكنون خانه نشین هستند. بین این افراد آدم های بسیار مجرب هم دیده می شود، اما به سبب اینكه برخی ها از قیافه آنها خوششان نمی آید، حذف شده اند. در حالیكه همین هنرمندان هستند كه در بالا بردن كفیت محصولات تولیدی صدا و سیما می توانند مؤثر باشند. ما همه اینها را دور ریخته ایم و حالا سرنوشت این همه شبكه و كانال را دسته كسانی دادیم كه پیداست كارشان را بلد نیستند. همه شبكه های تلویزیونی دنیا عاشق كاركنان خود نیستند، بلكه آنها با همدیگر سازگاری دارند؛ چونكه هدفشان تولید برنامه با كیفیت و جذاب است.




منبع:

1398/02/11
13:23:13
5.0 / 5
2268
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
تمام حقوق معنوی سایت بی بدیل طبق قوانین مالکیت معنوی محفوظ میباشد
درباره ما  پیشنهادات  تبادل لینک
سایت بی بدیل دات کام  ،