بی بدیل  - Bibadil
28 فروردین 1403   16 آوریل 2024
نام کاربر:
کاربر مهمان



به جامعه مجازی بی بدیل بپیوندید... ورود ثبت نام

موسوی: روایت گاندو از وزارت خارجه واقعی نیست، نمایندگان آژانس در جریان اقدامات ایران هستند

موسوی: روایت گاندو از وزارت خارجه واقعی نیست، نمایندگان آژانس در جریان اقدامات ایران هستند به گزارش بی بدیل دات كام سخنگوی وزارت خارجه اعلام نمود: ایران در اجلاس غیرمتعهدها شركت می كند.


به گزارش بی بدیل دات كام به نقل از ایسنا، سید عباس موسوی در نشست خبری با خبرنگاران همینطور اظهار داشت: طی روزهای آینده بار دیگر مشاور دیپلماتیك امانوئل مكرون، رئیس جمهور فرانسه به تهران سفر می كند.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی در ارتباط با سریال گاندو كه این روزها از شبكه سوم سیما پخش می شود و تصویری كه در این سریال از شخص وزیر خارجه و وزارت خارجه به معرض نمایش گذاشته شده چنانكه وزیر خارجه بعنوان شخصیتی غرب زده به تصویر كشیده شده است، گفت: مانده ام كه چه بگویم و عجیب است آنچه كه در این سریال از وزارت خارجه، شخص وزیر و همكاران ما در این سریال نشان داده می شود با واقعیت منطبق نیست.
موسوی افزود: اسناد مذاكرات و مكاتبات وزارت خارجه در داخل و خارج موجود است و اگر می گفتند ما این اسناد را در اختیارشان قرار می دادیم كه سریال واقعی تر باشد.
سخنگوی وزارت خارجه اضافه كرد: این سریال از نظر جلوه های هنری بد نیست و من آنرا نگاه می كنم ولی اگر رعایت تقوا در آن پررنگ تر بود سریال بهتری می شد.
وی در مورد این اظهار نظر وزیر امور خارجه در خصوص اینكه تلویزیون نگاه نمی كند توضیح داد: آقای ظریف كلاً وقت نگاه كردن به تلویزیون ندارند. ایشان عموماً بامداد خیلی زود بیدار می شوند و پس از نماز و عبادت خبرهای روز و مقالات انتشار یافته در این زمینه را مطالعه می كنند و حدود ساعت ۷ بامداد سر كار حاضر می شوند. ازاین رو وقت نگاه كردن به تلویزیون را ندارند.
موسوی با خنده افزود: نه آنچه را كه تلویزیون خانه همسایه نشان داده است نه آنچه كه تلویزیون خانه خودشان نشان داده است.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد اینكه در صورتی كه اقدامات حقوقی و سیاسی ایران در ارتباط با نفتكش حامل نفت ایران كه از جانب انگلیسی ها در تنگه جبل الطارق متوقف شده به نتیجه نرسد ایران چه اقدام جبرانی در این ارتباط انجام خواهد داد، تصریح كرد: ما این مورد را همانطور كه گفتم از راه اقدامات سیاسی، دیپلماتیك و حقوقی دنبال می نماییم و در واقع به دنبال راهكارهایی بر مبنای مبانی دیپلماتیك، حقوقی و سیاسی برای حل این مورد هستیم و امیدواریم كه از این طریق به نتیجه برسیم.
سخنگوی وزارت خارجه همینطور در مورد اظهار نظر حجت الاسلام والمسلمین ذوالنور رئیس كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در خصوص اینكه در صورتی كه طرف های مقابل در برجام به تعهدات شان عمل نكنند ایران می تواند از NPT و برجام بیرون برود و این مورد در دستور كار قرار بگیرد و آیا چنین دیدگاهی مورد قبول دولت هم هست، اظهار كرد: ایشان نكته درستی را گفته اند. همه گزینه ها می تواند در گام های بعدی مطرح باشد البته ما تصمیمی در این مورد اتخاذ نكرده ایم. آنچه كه در مورد آن تصمیم گرفته شده در چارچوب دو گام است كه آنرا اعلام نموده ایم و ما متناسب با شرایط تصمیم می گیریم.
سخنگوی وزارت خارجه همینطور در پاسخ به سوالی در ارتباط با بعضی از اظهار نظرها در خصوص اینكه ایران اقدامات خویش را در جهت كاهش تعهدات با آژانس هماهنگ می كند، اظهار كرد: نمایندگان آژانس در كشور ما حضور دارند و شرایط را رصد می كنند، در جریان اقدامات و گام هایی كه ایران برداشته هستند و مسائل را رصد می كنند و بحث هماهنگی مطرح نیست.
این دیپلمات كشورمان در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با تصمیم ایران جهت لغو روادید برای سفر اتباع چین به ایران و هدف ایران از چنین تصمیمی اظهار نمود: روابط ایران و چین یك روابط چند وجهی و چند جانبه است. در واقع این روابط مهم و راهبردی است.
وی افزود: گسترش روابط فرهنگی میان ملت ها اساسا به فهم بیشتر دو ملت ایران و چین از یكدیگر كمك خواهد نمود. رفت و آمدهای مردمی دو كشور ایران و چین در دستور كار ماست. مردم چین با عنوان پرجمعیت ترین كشور جهان به نقاط مختلف دنیا سفر می كنند و ایران هم می تواند بعنوان یكی از مقاصد توریستی آنها قملداد شود و مورد توجه قرار بگیرد.
سخنگوی وزارت خارجه تصریح كرد: ما روابط اقتصادی گسترده ای با چین داریم و این تصمیم می تواند به حضور تجار و بازرگانان چینی در كنار گردشگر های این كشور در ایران كمك نماید.
وی همینطور به آثار و منافع اقتصادی این تصمیم اشاره نمود و اظهار داشت: در كنار این مورد این تصمیم به ارتقای روابط دو كشور هم كمك می نماید. این تصمیم در سطح عالی كشور اتخاذ شده است و وزارت خارجه از این تصمیم استقبال و آنرا اجرایی می كند.
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت وگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به این سوال كه با عنایت به اینكه ایران روز گذشته گام دوم كاهش تعهدات برجامی خویش را شروع كرد و اگر اروپایی ها به تعهدات خود عمل نكنند گام سوم اجرا می گردد. حال سوال این است كه این گام سوم چگونه خواهد بود و آیا فراتر از برجام است، اظهار كرد: گام های ما در جهت كاهش تعهدات برجام در قالب حقوقی است كه در بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام به ما داده شده است مگر اینكه در این بین بعضی از كشورها بخواهند اقدامات عجیب و غریبی انجام دهند. در این صورت ما منتظر گام سوم نخواهیم بود و گام نهایی خویش را برمی داریم. ما سناریوهای لازم را طراحی نموده ایم و بر طبق این سناریوها عمل خواهیم كرد مگر اینكه تلاش هایی در جهت تحقق خواسته های ایران صورت بگیرد و خواسته های ایران محقق شود.
وی در پاسخ به این سوال كه دو گام اول ایران در جهت كاهش تعهدات برجامی قابل بازگشت است آیا گام سوم هم به مانند دو گام قبلی به سرعت قابل بازگشت خواهد بود یا نه؟ تصریح كرد: ما گامی بر نمی داریم كه تناسب نداشته باشد. این گام ها تناسب دارد.
سخنگوی وزارت خارجه همینطور با اشاره به اینكه در خلال روزها و هفته های آتی انجام سفرهایی از جانب مقامات ایران به دیگر كشورها صورت خواهد گرفت و همینطور از جانب كشورهای دیگر هم سفرهایی به ایران صورت می گیرد و هر موقع این سفرها نهایی شد آنرا اعلام می نماییم در پاسخ به سوالی در ارتباط با نشست كمیسیون مشترك برجام خاطرنشان كرد: نشست بعدی در اواخر ژوئیه برگزار می شود و زمان و مكان آن متعاقباً اعلام می شود.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد برگزاری جلسه ویژه شورای حكام به خاطر تصمیم ایران جهت اجرای گام دوم كاهش تعهدات برجامی اش و افزایش سطح غنی سازی خود اظهار نمود: ما اعلام كردیم كه این اقدام، اقدام عجیبی است. درخواست آمریكا برای برگزاری چنین جلسه ای بعنوان كشوری كه برجام را نقض كرده و قطعنامه شورای امنیت را زیر پا گذاشته جالب نیست و اگر چنین اتفاقی بیفتد ایران مدعی خواهد بود و از چنین فرصتی استفاده می نماید تا تمام بد عهدی های طرف مقابل را مطرح كند. ما در این نشست مدعی اتحادیه اروپا، آمریكا و كسانی كه به تعهدات خود در برجام عمل نكردند خواهیم شد.
این دیپلمات كشورمان در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با تصمیم نخست وزیر عراق در خصوص ادغام حشد العشبی در نیروهای مسلح عراق و اینكه گفته می شود این تصمیم یك ضربه به ایران است، اظهار نمود: آنچه كه مطرح شده بحث سازماندهی مجدد است و بحث ادغام به آن معنا نیست. در واقع این یك تصمیم داخلی عراق است و ایران به دولت عراق، نیروهای مردمی عراق و نیروهای مسلح عراق كه در این مدت شجاعانه در مقابل تروریسم ایستادند و آنها را شكست دادند احترام می گذارد. ما به تصمیماتی كه در عراق توسط مقامات این كشور اتخاذ می شود احترام می گذاریم، آنرا مسئله داخلی می دانیم و احترام ویژه ای برای نیروهای مردمی عراق در كنار نیروهای مسلح این كشور قائل هستیم. چون كه نقش آنها در مبارزه با تروریسم را نمی توان نادیده گرفت یا كمرنگ دانست.
وی همینطور در این جلسه در پاسخ به این سوال كه با عنایت به اتفاقات رخ داده در خصوص خروج آمریكا از برجام و عدم اجرای تعهدات از جانب كشورهای عضو این توافق بین المللی می توان اظهار داشت كه برجام از همان ابتدا ضعیف بوده است و دغدغه ای كه منتقدان در این زمینه مطرح می كردند درست بوده است، گفت: ما معتقدیم كه برجام یك توافقی است كه دارای ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی و امنیتی است، توافقی است كه پس از مذاكراتی نفس گیر و حدود دو سال با بك گراندی كه از قبل داشت به نتیجه رسید آثار و تبعات آن غیر قابل انكار است و اینكه اعلام نماییم چون آمریكا از برجام خارج شده و دیگران به تعهدات خود عمل نكرده اند برجام ضعف داشته است نتیجه گیری درستی نیست.
سخنگوی وزارت خارجه با تاكید بر اینكه برجام یك دستاورد مهم و بزرگ برای ملت ایران و صلح و ثبات در منطقه و جهان است، اظهار نمود: ما معتقدیم كه برجام می تواند پاسخگوی بسیاری از نیازها باشد و خیلی كسانی كه نمی خواهند برجام زنده بماند به خاطر اهمیت سیاسی و حقوقی این توافق بین المللی است. این توافق حاصل یك دیپلماسی چند جانبه است و اگر شكست بخورد سبب تأسف همگان خواهد بود.
موسوی در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با اظهارات مقامات اسرائیلی و آمریكایی در خصوص اینكه ایران با كاهش تعهدات خود برجام را نقض كرده است، خاطرنشان كرد: از كی تا حالا افرادی مثل نتانیاهو و ترامپ نگران نقض برجام شده اند.
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت وگوی خود با خبرنگاران در ارتباط با حضور ایران در مذاكرات صلح افغانستان و بعضی از اظهارنظرها در خصوص اینكه این حضور كمرنگ است، اظهار نمود: جمهوری اسلامی ایران یك بازیگر فعال در منطقه است و به دنبال تحقق صلح و ثبات در این منطقه است. یكی از كانون های بی ثباتی در منطقه می تواند افغانستان باشد چون كه در همین راستا مشاهده كرده ایم كه گروه تروریستی داعش به این منطقه كوچ داده شده است و این یك خطر منطقه ای و بین المللی است.
سخنگوی وزارت خارجه اظهار نمود: ایران با دولت افغانستان و با گروه هایی كه می توانند به ایجاد صلح و ثبات در افغانستان كمك كنند، صحبت می كند و در این زمینه فعال است.
وی همینطور در این زمینه با اشاره ضمنی به نقش آمریكایی ها در مبحث افغانستان اظهار نمود: هر كس كه فعال است، الزاماً حسن نیت ندارد و كشورهایی در این روند فعال می باشند كه سابقه خوبی در جهت تحقق صلح و امنیت در افغانستان نداشته اند و حتی به این مورد ضربه زده اند.
موسوی تصریح كرد: ولی ایران بعنوان یك كشور همسایه و دوست در كنار دولت و ملت افغانستان است و از تحقق صلح و امنیت در این كشور حمایت می كند.
سخنگوی وزارت خارجه همینطور در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با برداشتن گام سوم از جانب ایران برای كاهش تعهدات برجامی اظهار داشت: ما گام سوم را پس از اتمام ۶۰ روز گام دوم برمی داریم هم اكنون در حال بررسی امور هستیم واگر طرف های مقابل به تعهدات خود عمل نكنند و همچون گذشته به گفتار درمانی اكتفا كنند، ایران گام سوم را محكم تر و قاطع تر برخواهد داشت.
این دیپلمات كشورمان همینطور در پاسخ به این سوال كه آمریكایی ها مدعی هستند ایران در بحث كشتیرانی در خلیج فارس و تنگه هرمز اختلالاتی را با بازرسی های خود بوجود آورده است و در همین راستا آمریكا در تلاش است كه برای تامین امنیت كشتی ها در این منطقه حضور پررنگ تری داشته باشد، تصریح كرد: مسئول حفظ امنیت كشتیرانی در خلیج فارس و تنگه هرمز ایران است چون كه این منطقه و خلیج ماست. ما بر مبنای وظایف ذاتی و قانونی خود امنیت منطقه را تامین می نماییم و اینكه كشورهایی كه هزاران كیلومتر از این منطقه دورترند ادعا كنند كه می خواهند امنیت كشتیرانی در این منطقه را تامین كنند، حرف گزافی را مطرح كرده اند.
موسوی همچنین در ارتباط با آخرین وضعیت شیخ الزكزاكی و مشكلاتی كه برای وی در زندان نیجریه پیش آمده است، تصریح كرد: چندی قبل كاردار سفارت نیجریه به وزارت خارجه آمد. مراتب نگرانی ایران از وضعیت آقای زكزاكی به وی اعلام گردید و آنها هم توضیحاتی دادند. آقای زكزاكی دارای شخصیتی برجسته و دارای نفوذ هستند و حفظ جایگاه ایشان برای همه همچون دولت نیجریه لازم و ضروری می باشد. طبق اخبار انتشار یافته گشایشی در وضعیت پزشكی ایشان حاصل شده است امیدواریم كه بزودی ایشان سلامتی خویش را كسب كنند و زمینه آزادی ایشان هم از بند فراهم گردد.
این دیپلمات كشورمان همینطور در پاسخ به سوالی در ارتباط با بازگشت آمریكایی ها به روند مذاكرات بین ایران و گروه ۱+۴ در ارتباط با روند اجرایی برجام گفت: این مورد بستگی به خودشان دارد. ما فرش قرمز برای آنها پهن نمی نماییم البته گفته ایم به شرطی آنها می توانند در این روند حضور داشته باشند كه به تعهدات خود عمل كنند و ما به شرایط پیش از تحریم ها برگردیم.
وی افزود: آنها اگر در این صورت برگردند و به تعهدات خود عمل كنند، این مورد می تواند گام مثبتی تلقی شود.
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه صحبت های خود در مورد مبحث برجام خاطرنشان كرد: ما قبل از این هم گفته ایم كه هم اكنون با خروج آمریكا از برجام و بدعهدی های طرف های مقابل در اجرای تعهداتشان بین حقوق و تكالیف ایران در برجام تناسبی وجود ندارد ما تصمیمی كه می گیریم گام به گام است. تصمیمات اتخاذ شده در زمینه برجام و كاهش تعهدات برجام تصمیم كلیت نظام است. این تصمیم در قالب منافع ملی است و وزارت خارجه هم تابع نظرات نظام است.
این خبر تكمیل می شود.


1398/04/17
13:17:30
5.0 / 5
1900
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
تمام حقوق معنوی سایت بی بدیل طبق قوانین مالکیت معنوی محفوظ میباشد
درباره ما  پیشنهادات  تبادل لینک
سایت بی بدیل دات کام  ،