بی بدیل  - Bibadil
01 اردیبهشت 1403   20 آوریل 2024
نام کاربر:
کاربر مهمان



به جامعه مجازی بی بدیل بپیوندید... ورود ثبت نام

اصلاحات رایج درباره داربست را بشناسید

اصلاحات رایج درباره داربست را بشناسید با كمبودهای موجود در زمین های قابل ساخت شهری برای سكونت افراد این روزها شاهد ساخت و سازهای مرتفع با طبقات بسیار هستیم.


با کمبودهای موجود در زمین های قابل ساخت شهری برای سکونت افراد این روزها شاهد ساخت و سازهای مرتفع با طبقات بسیار هستیم. برای ساخت این ساختمان باید شرایطی را فراهم کرد تا نیروی انسانی بتواند در ارتفاع اقدام به ساخت بنا کند. برای این منظور از انواع داربست های موجود استفاده می شود.

این که چگونه داربست مناسب را انتخاب کرد، چگونه اجزای ان را به یکدیگر متصل کرد و چه نکاتی در خصوص ایمنی این داربست ها باید رعایت شود در مقاله هایی جداگانه و تخصصی تر مورد بررسی قرار گرفته است. در این مقاله تنها میخواهیم شما را با اصطلاحات رایج در خصوص داربست ها آشنا کنیم پس تا پایان مقاله اصلاحات رایج درباره داربست ما را همراهی کنید.

به طور کلی موارد مرتبط با امور ساختمانی به 4 دسته نیروی انسانی، تجهیزات و ابزار، مواد و محیط تقسیم بندی می شود. در ادامه نسبت به هر کدام از این موارد اقدام به توضیح می کنیم. با zCode همراه باشید.

نیروی انسانی:

نیروی انسانی بخش مهم ساخت و ساز به شمار میرود که رعایت نکات ایمنی داربست برای حفظ جان این افراد از خطرات احتمالی بسیار حیاتی است. هم چنین باید نسبت به انتخاب این افراد برای کار در ارتفاع نکاتی را در نظر گرفت:

  • داراي بيماريهاي صرع – سرگيجه- فشار خون و مشكلات تنفسي نباشد.
  • قدرت بالا روي از شيب های تند، عبور از گذرگاه هاي مرتفع را دارا باشد.
  • افراد بايد داراي اعتماد به نفس كافي باشند.

ابزار و تجهیزات:

ابزار و تجهیزات مناسب یکی دیگر از موارد مهم در امر ساختمان سازی است. وجود بست های زنگ زده و پوسیده موجب از هم پاشیدگی داربست می شود و تخته زیرپایی نامناسب و استفاده شده موجب سقوط نیروی انسانی میگردد. در ادامه انواع ابزار مورد نیاز برای یک داربست استاندارد را مشخص کرده ایم.

  • لوله های فولادی:

لوله های فولادی در واقع اصلی ترین بخش و یا اسکلت داربست فلزی هستند. این لوله ها باید بدون درز با قطر mm  48 مخصوص داربست بندي به طول cm  20 تا 6 متر و ضخامت mm  5/3 و وزن 3/21 كيلو گرم باشند. در هنگام استفاده از لوله ها دقت کنید که کاملا تمیز باشند و هیچگونه ماده ای مثل روغن یا سیمان روی آن ها قرار نداشته باشد.

  • بست های فلزی:

بست ها در واقع قطعاتی هستند که لوله های داربست را به یکدیگر و در فرم مورد نظر متصل می کنند. بست های انواع مختلفی دارند که هر کدام کاربری مخصوص به خود را دارا است.

  1. بست فلزی 4 پیچه (فولادی):

این بست ها بست های ثابت و قائم هستند که برای اتصال دو لوله به یکدیگر مورد استفاده قرار میگیرند. وزن این بست ها 1650 گرم است و میتواند تا 1200 کیلوگرم وزن را تحمل کند. طول بست چهارپیچ از هر طرف 10 میلیمتر است که توسط 4 پیچ و مهره به لوله ی بعدی متصل می شوند.

  1. بست فلزی چرخشی:

این بست ها همانطور که از نام ان ها بر می اید برای اتصال لوله ها در زاویه های مختلف تا 360 درجه هستند. این بست از دو بخش تشکیل شده که میتوانند نسبتبه یکدیگر تغییر زاویه بدهند. از این بست ها برای اتصال لوله های مورب و زاویه دار استفاده می شود. وزن این بست ها 1700 گرم است و میتوانند تا وزن 1000 کیلوگرم را تحمل کنند.

  1. بست کمکی یا نگهدارنده:

این بست ها برای بالا بردن توان تحملی بست های ساده به کار میروند به این ترتیب که در زیر بست های ساده قرار میگیرند و موجب می شوند تا این داربست بتواند 2700 کیلوگرم بیشتر وزن را تحمل کند. وزن خود این بست ها 600 گرم است و بدون بست های ساده قادر به تحمل وزن کمی هستند. هم چنین از این بست ها در داربست های معلق نیز استفاده می شود.

(داربست های معلق داربست هایی هستند که در ارتفاعی بالاتر از زمین قرار میگرند و برای کار در ارتفاع و در جایی که نمیتوان از زمین داربست را قرار داد مورد استفاده قرار میگیرند).

  1. بست کلاهکی:

این بست ها برای اتصال لوله های عمودی داربست به سقف ها استفاده می شوند. این بست ها وزنی در حدود 860 گرم دارند و در دو صورت ثابت و چرخشی وجود دارند. برای ایجاد سقف یا چادر برای داربست از بست های کلاهکی استفاده می شود.

  1. بست زبانه ای یا پیوندی:

برای اتصال لوله های افقی داربست از بست زبانه ای یا پیوندی استفاده می شود. این بست ها درون سوراخ های لوله های افقی قرار میگیرند و موجب می شوند تا این لوله ها بتوانند وزنی در حدود 4500 کیلوگرم را تحما کنند در حالیکه خود این بست ها تنها 1650 گرم وزن دارند.

  1. مغزی:

زمانیکه لوله های عمودی داربست ارتفاعی بیشتر از 6 متر را کسب کنند باید از مغزی های برای استحکام بیشتر پایه های داربست استفاده شود. این مغزی ها که وزنی در حدود 800 گرم دارند به صورت چهارگوش یا دایره ای موجود هستند و قطر ان ها به گونه ای است که زمانیکه درون لوله ها قرار میگیرند مزاحمتی برای بست ها ایجاد نکنند.

  1. کفشک یا پایه ی فولادی:

پایه های داربست برای محکم شدن بر روی سطح زمین که خاک، آسفالت و شن و.. باشد نیاز به کفشک یا پایه ی فولادی دارند. اگر سطح زمین سرامیک یا موزائیک باشد برای جلوگیری از اسیب رسیدن به سرامیک باید از لاستیک مخصوص همزمان با تخته استفاده شود تا اسیبی به سطح سرامیکی نرسد.

  1. لنگر یا مهاربند داربست پیچی:

لنگر در وقاع برای اتصال داربست به دیواره یا ستون مورد استفاده قرار میگیرد. هم چنین نوعی از لنگر درون لوله های عمودی داربست قرار میگیرد و وزن سقف را تحمل می کند.

  1. چرخ های فولادی:

در بسیاری از ساخت و سازها نیاز به استفاده از داربست های سیار است به همین منظور برخی از داربست ها دارای چرخ های فولادی زیر پایه های عمودی خود هستند تا به راحتی قابل حرکت دادن باشند. برای استفاده از داربست های سیار درون ساختمان از روکش پلاستیکی برای چرخ های ان استفاده شده است تا به سطح اسیبی نرساند.

  1. آچار دو سر رینگ، گونيا، تراز، شيلنگ تراز و شاقول
  2. طناب ایمنی:

طناب ایمنی برای حفاظت افراد از سقوط است که در محل های مخصوصی بر روی داربست قرار میگیرد و طول ان 20 متر است.

  1. کمربند ایمنی و کفش مخصوص برای حفظ جان نیروی انسانی از سقوط و برق گرفتگی.
  2. شبکه های توری حفاظتی برای محافظت عابران در زمان سقوط اشیا و ابزار.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره داربست و نکات ایمنی مربوط به کار در ارتفاع، می توانید به سایت زودبست مراجعه کنید:

www.zoodbast.com

1398/07/10
15:40:38
5.0 / 5
1483
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵
تمام حقوق معنوی سایت بی بدیل طبق قوانین مالکیت معنوی محفوظ میباشد
درباره ما  پیشنهادات  تبادل لینک
سایت بی بدیل دات کام  ،