بی بدیل  - Bibadil
05 اردیبهشت 1403   24 آوریل 2024
نام کاربر:
کاربر مهمان



به جامعه مجازی بی بدیل بپیوندید... ورود ثبت نام
بی بدیل دات كام ۲۰ ساله شد

مسعود مهاجر: ایسنا همچنان دانشجویی است

مسعود مهاجر: ایسنا همچنان دانشجویی است به گزارش بی بدیل دات كام یك روزنامه نگار پیشكسوت در بیستمین سال تاسیس ایسنا می گوید: اینكه نام ایسنا همچنان دانشجویی است و عنوان دانشجویی را در آن نگه داشته اید، احساس جوانی به آدم دست می دهد كه این خبرگزاری همچنان جوان مانده است.


مسعود مهاجر در ۲۰ سالگی ایسنا درباره ی این خبرگزاری اظهار می كند: ایسنا خبرگزاری است كه من حدودا هر شب در آن می چرخم. وقتی ایسنا را با خبرگزاری های دیگر مقایسه می كنم قابل اعتمادتر است. نوسان های عجیب و غریب كمتر در آن می بینم و فكر می كنم به اندازه ی كافی جا افتاده است و اینكه نامش را همچنان خبرگزاری دانشجویان نگه داشته است، احساس جوانی به آدم دست می دهد و اینكه خبرگزاری است همچنان جوان مانده است. فكر می كنم همین طور باید به كارتان ادامه دهید.
وی با اشاره به اینكه امروزه وضعیت مالی مطبوعات خوب نیست، اعتقاد دارد كه در هیچ رسانه ای درآمد كافی برای روزنامه نگاران وجود ندارد و می گوید: خبرنگاران باید طوری آموزش ببینند و بدانند كه حرفه ی روزنامه نگاری بخصوص در كشورهای پیشرفته، در بین حرفه های دیگر كم درآمدتر نیست؛ یعنی روزنامه نگاران از نظر مالی افراد ضعیف در این حرفه نیستند. در ایران همیشه همین طور بوده است. یعنی در دوره ی ما هم همین طور بوده است. پس از انقلاب هم با تحولاتی كه صورت گرفته احساس می كنم روزنامه نگاران هم نسل من توانستند سرپا بایستند و توانستند زندگی شان را اداره كنند اما روزنامه نگاران جوان گرفتار مشكل شدند.
این روزنامه نگار ادامه می دهد: فكر می كنم بچه های جدید كه وارد خبرگزاری می شوند از این نظر باید تقویت بشوند كه درآمد تولیدكننده خبر حقیقتا از منبع خبری خودش نیست، به علت اینكه روزنامه نگار به علت مطالعات زیادی كه در رشته های مختلف دارد صاحب نظر می شود و در حقیقت هیچ گروهی در جامعه مثل روزنامه نگار در حال تحقیق نیست. سفارش ما این است كه روزنامه نگاران كتاب زیاد بخوانند، همه ی خبرها و رسانه ها را بخوانند تا وقتی با منابع خبری روبه رو می شوند، آدم های صاحب نظری باشند. در چنین شرایطی روزنامه نگاران به آدم هایی تبدیل می شوند كه در رشته ی خودشان تخصص دارند و در جامعه این تخصص را می توانند بفروشند. و از قبال كار روزنامه نگاران، روزنامه ها صاحب درآمد می شوند.
وی می گوید: روزنامه نگاران ما و رسانه های ما در ایران عموما ضدتبلیغ هستند چونكه روزنامه نگار طوری می نویسد كه مؤسسه ای كه درباره ی آن بحث می نماییم از او رنجور می شود و طبعا به آن روزنامه آگهی نمی دهد، در حالیكه نقش روزنامه نگار این است كه طوری بنویسد كه حتی منبعی كه به آن انتقاد می كند، دوستش داشته باشد. چگونه دوستش داشته باشد؟ در حرف های روزنامه نگار چیزی پیدا كند كه برای اجرایش در آن موسسه یا پروژه اجتماعی اقتصادی مفید واقع شود. طبعا در صنعت و تجارت هیچگاه این خدمات فراموش نمی گردد و درآمدی كه روزنامه نگار كسب می كند نه حالت رشوه دارد، نه اینكه پولی بدهند كه جهت و صحبتش را عوض كند، نه شرافتش خدشه دار می شود و نه پروتكل های روزنامه نگاری اش را ندید می گیرد.
مهاجر درباره فعالیت خودش در حرفه روزنامه نگاری می گوید: من شخصا از ۱۸ سالگی كارم را از مجله «تهران اكونومیست» آغاز كردم كه بدون هیچ تخصصی و با علاقه شخصی وارد شدم و به همین شیوه كارم را ادامه دادم و كار حرفه ای خویش را شروع كردم. همیشه بعنوان یك منتقد اقتصادی اجتماعی یا فرهنگی همكارانم را تشویق كرده ام كه طوری حرف بزنند كه وقتی انتقاد می كنند، آن مؤسسه درهایش را به رویشان نبندد. نمی گردد كه من منابع خبری ام را به خاطر نوشته هایم از دست بدهم؛ چون كه ثروت یك روزنامه نگار منابع خبری اش است و به هیچ عنوان نباید بگذارند كه منابع خبری به خطر بیفتند. هر خبری كه می گیرد باید طوری آنرا منتشر كند كه منبع خبری صدمه نبیند. در مطبوعات ما به همان اندازه كه دولت برای مطبوعات ما تبلیغات تولید نمی كند، بخش خصوصی هم تبلیغات نمی نماید. این سوالی است كه نمی توانم جواب آنرا پیدا كنم. یعنی تعجب می كنم كه روزنامه هایی در ایران دربیایند كه یك چهارم آگهی نداشته باشند یا خبرگزاری ها فاقد آگهی باشند؛ در حالیكه همه ی خبرگزاری های دنیا با آگهی می چرخند.
این روزنامه نگار پیشكسوت در انتها می گوید: در بیستمین سال تاسیس ایسنا شما می توانید فروش گزارش و تحقیق و مطالب هم در برنامه هایتان بگذارید. یعنی خبرنگاران اختصاصی گزارش تهیه كنند و قرارداد ببندید. می توانید از عوامل بیرون در پروژه های تحقیقاتی استفاده كنید و بررسی كنید و مشكل را حل كنید حتی اگر شده كارشناس از خارج بیاورید و بعنوان مثال بررسی كنید كه كارخانه ای مثل نیشكر هفت تپه مشكلش چیست. شاید ایسنا بتواند گزارشی تهیه نماید و آنرا به مدیریت های كارخانه بدهد و آن كارخانه مشكلش حل شود. همه ما می دانیم كارخانه ها مشكلاتی دارند كه برای خودشان غیر قابل حل است، شاید یك روزنامه نگار مجرب و یك گروه مجرب مطبوعاتی بتواند با تهیه گزارش هایی بسیاری از مسائل را حل كند.
گفت وگوی تصویری مسعود مهاجر درباره بیستمین سالگرد تاسیس ایسنا را می توانید در فایل زیر تماشا كنید:
مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی كند.
فایل آنرا از اینجا دانلود كنید: video/mp4

1398/09/19
21:32:57
5.0 / 5
1408
تگهای خبر: آموزش , برنامه , خدمات , رسانه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
تمام حقوق معنوی سایت بی بدیل طبق قوانین مالکیت معنوی محفوظ میباشد
درباره ما  پیشنهادات  تبادل لینک
سایت بی بدیل دات کام  ،