بی بدیل  - Bibadil
06 اردیبهشت 1403   25 آوریل 2024
نام کاربر:
کاربر مهمان



به جامعه مجازی بی بدیل بپیوندید... ورود ثبت نام
در نشست خبری سریال عنوان شد؛

امكان بازسازی كامل وقایع دهه ۶۰ نیست

امكان بازسازی كامل وقایع دهه ۶۰ نیست به گزارش بی بدیل دات كام عوامل سریال تلویزیونی شاهرگ ضمن تاكید بر دشواری های بازسازی كامل وقایع دهه ۶۰ در یك مجموعه نمایشی تاكید كردند بخشی از داستان های سریال برگرفته از واقعیت های تاریخی است.



به گزارش بی بدیل دات کام به نقل از مهر، نشست رسانه ای سریال تلویزیونی «شاهرگ» به کارگردانی سیدجلال اشکذری و تهیه کنندگی محمدرضا شفیعی با حضور عوامل این سریال قبل از ظهر امروز چهارشنبه ۱۵ مرداد در صداوسیما برگزار گردید.
سیدجواد هاشمی از بازیگران این مجموعه، در ابتدای این نشست با اشاره به نقش خود در سریال «شاهرگ» بیان نمود: خوشحالم که با این که نقشم کم بود اما بازخورد خوبی از آن داشتم و حتی برخی نوجوانان تماس می گرفتند و واکنش های مثبتی نشان می دادند.
دشواری روایت وقایع دهه ۶۰
حسین پاکدل دیگر بازیگر این سریال هم در ادامه اظهار داشت: دوست دارم به همه شهدای صداوسیما که تعدادشان کم نیست اشاره کنم و اگر امروز می توانیم از «شاهرگ» حرف بزنیم به برکت اینهاست.
وی اضافه کرد: می گویند جنگ و انقلاب پدیده غریبی است. جنگ را عده ای شنیدند و عده ای دیده اند. ماجراهای دهه ۶۰ وقایعی بود که منحصراً در زمان خودش قابل تحلیل است و اگر الان صحنه های جنگ را عین به عین بازسازی کنید آنقدر خلوص و صداقت در بالا خواهد آن بود که الان امکان دارد بگویند ریاکاری است.
این بازیگر باسابقه تلویزیون افزود: ساخت فیلم و سریال درباره دهه ۶۰ خیلی سخت است، اگر توقع ما این باشد که یک اثر تنها گوشه ای از اتفاقات آن سال ها را نمایش دهد، برده ایم. هیچ کاری نمی تواند آن اتمسفر را به صورت کامل نمایش دهد، چون آن سال ها دنیای دیگری بود و گاهی فکر می کنید کهکشان دیگری بود و آن میزان از صداقت غیرقابل تقلید است.
وی در پاسخ به سوالی درباره نظرش نسبت به نقدهایی که از این سریال در فضای مجازی مطرح می شد بیان نمود: فضای مجازی چشم های ناظری است که سبب می شود لحظات تنهایی و خلوت ما هم در منظر دید جهان قرار بگیرد و می بینیم
پاکدل به بعضی از حواشی مجازی اشاره و عنوان کرد: گاهی می بینم با مقایسه این زمان و آن زمان حجم مشکلات را بیشتر نشان می دهند، ولی جنایت، فقر و فلاکت دزدی همه این ها در دهه ۶۰ هم بود اما هیچ رسانه ای برای نمایش آن نبود، از زمانی که این رسانه ها بوجود آمد حجم این فجایع هم پایین آمده است. نه من معیار خوبی هستم و نه فضای مجازی برای تحلیل آنچه پیش روی ماست.
تعمدی در شباهت کاراکترها با «ماجرای نیمروز» نداشتیم
اشکذری کارگردان سریال در ادامه درباره مقایسه هایی که بین کاراکترهای این سریال با برخی کاراکترها در فیلم های چون «لباس شخصی» و یا «ماجرای نیمروز» رخ داده است، اظهار داشت: تیپ های آن دهه یا ریش داشته اند یا سبیل، مثلاً شخصیت فرخ را می گفتند به کاراکتر ماجرای نیمروز نزدیک است. شخصیت های کار ما با کارهای مشابه این چنین مقایسه می شود اما به عمد نبوده است. یکی از دوستان گفت شروع سریال شبیه فلان کار است، اما باید این را دانست که فرماندهان را نمی توان از جزیره کیش آورد و باید نشان داد در آن زمان پای عملیات بوده اند.
وی افزود: این فرماندهان همه در جنگ و پای کار بوده اند و هر کاری می خواهد ساخته شود آدم ها یا باید از جنگ وارد کار شوند یا عملیات، با این وجود ما یک تیم چک و خنثی را از دانشگاه وارد روایت می نماییم.
این کارگردان درباره تحقیقات سریال هم اظهار داشت: وقتی وارد تولید شدم کتاب های آن دوره، فیلم و عکس همه را گذرانده بودم و با این وجود آن دوره فضای پر اتفاقی داشته است و سبب می شود برخی چیزها بیشتر برجسته شود. من یک سریال و یک سینمایی دهه شصتی کار کرده ام ازاین رو شناخت داشته ام اما تلاش کردم کم کاری نکنم و فضای سریال را به دهه ۶۰ نزدیک کردیم.
وی اضافه کرد: این سریال ۱۸۰ لوکیشن متنوع داشت و یکی از دغدغه های اصلی این بود که برای این همه لوکیشن فضاسازی نماییم.
خیلی از اتفاقات «شاهرگ» واقعی است
محمدرضا شفیعی تهیه کننده سریال هم اظهار نمود: اساساً برای پرداختن به دهه های ۵۰ و ۶۰ لازم است مراقبت های بسیاری صورت بگیرد. نمی گردد گفت ما هر آنچه را در آن زمان بوده است را به تصویر درآورده ایم. ما دنبال ساخت سریالی بودیم که قهرمان هایش چند نیروی امنیتی بودند که قرار بود جلوی خرابکاری های منافقین را بگیرند و بسیاری از اتفاقات سریال واقعی است.
وی اضافه کرد: من افسوس خوردم که بسیاری از قصه ها و اتفاقات واقعی را نتوانستیم بگوییم. بسیاری از اتفاقاتی که از سوی همکاران موردنقد قرار می گیریم که چرا باید دختر دایی یکی از شخصیت های امنیتی مجاهد باشد. در خانواده ای که پدر آیت الله است یک بچه در جنگ شهید می شود یکی مجاهد است و اعدام می شود آن دوران فضای غبارآلودی دارد.
اشکذری هم درباره دغدغه اش نسبت به ساخت این سریال اظهار نمود: آن فضا پر از جذابیت است و سبب می شود قصه های شکل بگیرد که حتی باورش دشوار می باشد. من این فضا را دوست دارم و اگر کار درست صورت گیرد استقبال خوبی می شود. مخاطب سریال و فیلم سینمایی خوب در این حوزه دیده است و از ما توقع کار بد ندارد. به لحاظ کارگردانی، صحنه و فیلمنامه برای هر فیلمسازی کاری پرچالش است.
وی اضافه کرد: برای مخاطب هم جذابیت دارد از نوع لباس های آن زمان تا دیالوگ گفتن و ارتباط گرفتن و حتی نوع عاشق شدن آنها متفاوت می باشد. تلاش کردیم لحظاتی را به تصویر بکشیم و البته سختی ها را هم از قبل می دانستیم. من هر روز که سکانس ها را از شب قبل می دیدم مثل شب امتحان استرس می گرفتم.


منبع:

1399/05/15
23:31:26
5.0 / 5
780
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
تمام حقوق معنوی سایت بی بدیل طبق قوانین مالکیت معنوی محفوظ میباشد
درباره ما  پیشنهادات  تبادل لینک
سایت بی بدیل دات کام  ،