انتقال مطالب

مطالب جدید را میتوانید از این پس در وبلاگ جدید ما دنبال کنید

 

hamedenviro dot blog dot ir

 

توجه:

به دلیل عدم امکان درج لینک بجای "." از عبارت "dot " استفاده شده است بنابراین برای ورود به سایت جدید به این نکته دقت شود

معرفی رشته عمران – آب و فاضلاب


امروزه در دنیا محیط زیست به یکی از دغدغه های دولتها تبدیل شده است. قوانین بسیار زیادی در گوشه کنار دنیا در این زمینه برای حفاظت از محیط زیست به تصویب رسیده است. در این میان برای حفظ محیط زیست افراد متخصص در این زمینه نیز مورد نیاز می باشند. لذا رشته های مختلفی همچون بهداشت محیط- عمران با گرایش محیط زیست – عمران با گرایش آب و فاضلاب – مهندسی محیط زیست در گرایش های مختلف-مهندسی منابع طبیعی و… در دانشگاهها ایجاد گردیده و شروع به تربیت نیروهای متخصص نموند. در این میان رشته هایی همچون بهداشت محیط به کلیه جنبه های زیست محیطی مانند: آلودگیهای میکروبی-شیمیایی و یا رادیواکتیو و در کنار آن نحوه پاکسازی و تصفیه آنها پرداخته اند. رشته های دیگر همچون عمران با گرایش محیط زیست نیز به اینگونه موارد می پردازند. لیکن رشته هایی همچون عمران با گرایش آب و فاضلاب بطور خاص به بررسی پاکسازی منابع آب از آلودگیهای مختلف می پردازد. هدف از تربیت افراد در رشته مهندسی عمران – آب و فاضلاب دانش آموخته نمودن افراد متخصص جهت طراحی نگهداری و تعمیرات سیستم های آب و فاضلاب می باشد. با توجه به اهمیت بهداشتی کنترل آلودگیهای آب استفاده از افراد آموزش دیده در این رشته در راس برنامه های دولتها قرار گرفته است. مشاغلی که دانش آموخته گان این رشته می توانند در آن جذب گردند عبارتند از: کارشناس تصفه خانه های آب و فاضلاب-کارشناس برنامه ریزی  آب و فاضلاب-کارشناس طرحهای استحصال آب-کارشناس مصارف آب-کارشناس طراحی و اجرای شبکه های جمع آوری فاضلاب و یا انتقال و توزیع آب-کارشناس طرحهای آبرسانی و کارشناس ناظر تاسیسات آب و فاضلاب است. پستهای فوق در زیر مجموعه وزارت خانه نیرو همچون شرکت آب و فاضلاب شهری-شرکت آب و فاضلاب روستایی- سازمانهای منطقه ای آب و… وجود دارد. همچنین بسیاری از وزارت خانه های مختلف همچون وزارت صنایع-وزارت جهاد کشاورزی و… پستهایی برای دانش آموختگان رشته عمران- آب و فاضلاب دارند. بسیاری از کارخانجات که نیازمند طراحی-ساخت و یا بهره برداری از تاسیسات تصفیه فاضلاب خود می باشند نیز ردیفهای شغلی خاصی برای این رشته دارند. لازم به ذکر است که یکی از رقبای سرسخت این رشته در احراز پستهای فوق دانش آموخته گان رشته مهندسی بهداشت محیط می باشند. گروه عمران بسیاری از دانشگاههای دولتی بزرگ ایران فقط به جذب دانشجویان در مقطع کارشناسی پیوسته عمران-آب و فاضلاب می پردازند و در مقطع کارشناسی ناپیوسته فقط دانشگاه های غیر انتفاعی هستند.

منبع :

سایت پارس فاب

اکثریت فارغ التحصيلان بهداشت محيط به زودي شاغل مي شوند


5به سایت امتیاز دهید:

به منظور ارتقاء سطح عملکرد بهداشتي مراکز و اماکن عمومي موضوع ماده 13 قانون اصلاح مواد خوردني، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي، قرار است تا وظيفه کنترل وضعيت بهداشتي اين مراکز به شرکتها و موسسات خصوصي واگذار گردد. در هر کدام از اين شرکتها يک نفر کارشناس بهداشت محيط به عنوان مسئول فني شرکت حضور داشته و ساير کارکنان (با حداقل مدرك كارداني و يا بالاتر در رشته مهندسي بهداشت محيط يا مدرك كارشناسي يا بالاتر در در رشته ايمني و بهداشت مواد غذايي) شاغل در اين زمينه، زير نظر مسئول فني فعاليت مي کنند. فارغ التحصيلان رشته مهندسي بهداشت محيط (با حداقل مدرک کارشناسي) مي توانند با کسب 70 درصد نمره آزموني که توسط انجمن علمي بهداشت محيط ايران برگزار مي گردد در اين زمينه مشغول به کار شوند.   


  اين آزمون چهار بار در سال و در محدوده هاي زماني دهه اول ماه هاي ارديبهشت، تير، مهر و دي برگزار مي گردد. اولين آزمون در سال جاري قرار است دي ماه امسال برگزار گردد. ثبت نام تنها از طريق سايت انجمن علمي بهداشت محيط ايران انجام خواهد شد.


مدارك لازم جهت ثبت نام شامل:
•    تكميل فرم ثبت نام توسط داوطلب
•    تصوير مدرك تحصيلي يا گواهي تائيد آن
•    تصوير صفحه اول شناسنامه و كارت ملي( روي كارت و پشت آن)
•    اسكن عكس جديد
•    تصوير فيش واريز مبلغ هزينه ثبت نام


جهت شركت در آزمون دارا بودن حداقل مدرك كارشناسي در رشته مهندسي بهداشت محيط براي مسئول فني، و دارا بودن حداقل مدرك كارداني و يا بالاتر در رشته مهندسي بهداشت محيط يا مدرك كارشناسي يا بالاتر در در رشته ايمني و بهداشت مواد غذايي براي كاركنان فني الزامي است.
سوالات آزمون از منابع اعلام شده در ماده 14 دستورالعمل شركت ها و مؤسسات مشاوره اي خودكنترلي مصوب معاونت بهداشت وزارت متبوع مي باشد. اين منابع از وب سايت انجمن علمي بهداشت محيط ايران (www.iaeh.ir) قابل دريافت مي باشد:


1-    راهنماي بازرسي مراكز تهيه و توزيع مواد غذايي و اماكن عمومي
2-     راهنماي بهداشت محيط صنوف
3-     راهنماي برنامه هاي پيش نيازي و شرايط خوب ساخت براي سلامت و ايمني مواد غذايي در سطح توزيع و عرضه
4-      راهنماي كشوري مديريت فاضلاب بيمارستاني
5-      طبقه بندي پسماند ها براي بازرسين بهداشت محيط  
6-     راهنماي بهداشت محيط مطب
7-     آيين نامه اجرايي قانون اصلاح ماده 13 قانون مواد خوردني ، آشاميدني ، آرايشي و بهداشتي و دستور العمل آن
8-     راهنماي نظارت و پايش آب استخرهاي شنا

متقاضيان شرکت در اولين آزمون مي‌توانند جهت اطلاع از شروع زمان ثبت نام،  از تاريخ 92/8/30  به نشاني  الکترونيکي www.iaeh.ir  مراجعه نمايند.

 

دانلود کل منابع آزمون (بصورت فشرده و با حجم 10 مگابایت)

 

بايدها و نبايدهای غذای نذری

دكتر احمد ساعدي/متخصص تغذيه و رژيم درماني/عضو هيات‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی تهران/بايدها ونبايدهای طبخ، توزيع و نگهداری غذای نذری


معمولا تفاوت غذای نذری با غذای خانگی در اين است که مواد اوليه غذاهای نذری در حجم بالا خريداری و طبخ می‌شود و گاهی خريد يا پاک‌کردن آنها و حتی طبخ غذا، با بی‌توجهی انجام می‌گيرد؛ بی‌توجهی‌هايی که گاهی سلامت مصرف‌کننده را به خطر می‌اندازد.

بايدها و نبايدهای پخت غذا

بيشتر غذاهايی که به عنوان نذری آماده می‌شوند، پختنی هستند و فرايند پخت سنتی در كشور ما طولاني‌مدت است که مزايا و معايبی دارد. از جمله معايب اين روش پخت از بين رفتن بسياری از موادمغذی است اما با اين روش آلودگي‌ها تا حد زيادی كاهش می‌يابند. توجه به برخی نکته‌ها در پخت، به کيفيت بهتر غذا کمک خواهد کرد. نکته‌ای که نبايد از ياد برد، اين است که حتما از ديگران کمک بخواهيد.

 

دست تنها بودن ممکن است باعث شود به علت نداشتن فرصت کافي، تصمیم بگيريد از روز قبل مثلا سيب‌زمیني، پياز داغ يا گوشت و سبزی را بپزيد و در يخچال يا خارج از آن نگهداری کنيد تا بتوانيد روز موعود فقط آنها را با هم مخلوط کنيد. اين عمل خود زمینه بروز آلودگی را افزايش می‌دهد. تنها بودن آشپز باعث خستگی سريع‌تر و پايين‌آمدن كيفيت كار و بروز اشتباه‌هايی می‌شود كه اجتناب‌ناپذيرند.

 

بهتر است برای پاك‌كردن موادغذايي، خردكردن گوشت، شستشو و دم‌كردن برنج و تهيه خورش تعداد افراد کافی باشد تا هر كسی مسووليت بخشی از كار را برعهده بگيرد اما اگر امکان چنين کاری نيست، مواد غذايي‌ای که از قبل طبخ کرده‌ايد، در يخچال بگذاريد. برخی افراد می‌گويند هوا خنك است و نگهداری موادغذايی خارج از يخچال اشکالی ندارد اما فقط در فصل زمستان که برف ببارد و دما زير صفر باشد، اين كار بي‌اشكال است اما اگر هوا خنك و درجه آن 16-15 درجه بالای صفر است، انجام اين كار صحيح نيست. لازم است وسايل و تجهيزات نيز به اندازه باشد تا کارها سريع‌تر انجام شود.

 

بايد همان‌گونه غذای نذری را طبخ كنيم كه انگار برای خودمان غذا می‌پزيم؛ يعنی چربی و نمك كمتری به غذا بزنيم و فردی مامور ديگ باشد و كف و مواد ناخالص غذا را بردارد تا كيفيت غذا بهتر شود. بايد اجازه دهيم غذا خوب بپزد تا هم از لحاظ بهداشتی و هم تغذيه‌ای كيفيت مناسبی داشته باشد. نكته ديگری كه بايد به آن توجه کرد اين است که ماده‌غذايی سرخ‌كردنی مثل پياز يا سيب‌زمینی را بعد از اتمام كار حتما بايد از روغن خارج کرد زيرا در غير اين صورت چربی را به خود می‌گيرد و جدا كردن اين چربی از ماده غذايی امكان‌پذير نخواهد بود و كيفيت غذا را پايين می‌آورد.

 

بايدها و نبايدهای انتخاب ظرف

برای طبخ غذا بهتر است از ظروف آهنی گالوانيزه يا فولادی استفاده كنيد؛ ظروفی كه معمولا برای پخت نذری از آنها استفاده می‌شود آلومینيوم و مس هستند در حالی که ظروف مسی می‌توانند مس را وارد غذا كنند و پخت مكرر غذا در اين ظروف به‌خصوص برای خانم‌های باردار مضر است.

 

اگر در غذا گوجه‌فرنگی يا آبليمو يا مواد احياكننده وجود داشته باشد، مس موجود در اين قابلمه‌ها آزاد و وارد غذا می‌شود و تجمع مس در بدن خطرناك است. البته پخت غذای نذری يك مرتبه در سال در ديگ مسی نگران‌كننده نيست. استفاده طولانی‌مدت از ظروف آلومینيومی نيز برای غذاهايی كه به هم زدن زياد نياز دارند، توصيه نمی‌شود اما استفاده از اين ظروف برای طبخ نذری اشكالی ندارد. نكته مهم اين است كه ظروف كاملا تمیز و شسته شده باشند و درون آنها غذا يا اثری از سوختگی باقی نمانده باشد. برای هم‌زدن غذا بهتر است از قاشق‌های فلزی استفاده کنيد.

 

قاشق‌های چوبی اصلا مناسب نيستند زيرا چوب غذا را به خود می‌كشد و در عين حال که می‌تواند باعث بروز آلودگی در غذا شود، بو و طعم آن را به خود می گيرد و كيفيت غذا را پايين می آورد. اگر هر ساله نذری می‌دهيد، بهتر است ظروف مناسبی بخريد و با کشيدن غذای باکيفيت در ظروف نامناسب آن را خراب نکنيد. بهترين ظروف برای سرو و توزيع غذای نذري، ظروف چينی يا حداقل ملامین هستند. ظروف يکبار مصرف يا حتی فوم‌هايی که در حال حاضر در بازار موجود است به‌خصوص برای غذاهای چرب و آبکی مثل آش يا انواع خورش مناسب نيستند. ظروف فومی دردار را می‌توان برای پخش غذاهايی مثل برنج استفاده کرد. بهتر است ابتدا برنج را که کمی ولرم شده و بعد خورش و مرغ را روی آن بريزيد. اگر از ملامین استفاده می‌کنيد، اجازه دهيد غذا از حالت جوش خارج شود زيرا غذای خيلی داغ را حتی در ظروف ملامین هم نبايد سرو کرد. استفاده از ظروف يکبار مصرف پلاستيکی به هيچ وجه توصيه نمی‌شود زيرا ترکيب‌های اين ظروف در محيط چرب و گرم تمام مواد مضر خود را به غذا منتقل می‌کنند. بهترين روش توزيع آن است که افراد خود ظرفی مناسب همراه داشته باشند و در ظروف خودشان برايشان غذا بکشيد. به علاوه، برای توزيع غذای نذری حتما از افراد بزرگسال کمک بگيريد تا اگر هنگام توزيع مشکلی پيش آمد يا آلودگی وارد غذا شد، فرد بتواند درست تصمیم بگيرد.

 

بايدها و نبايدهای آبکشی و دم کردن برنج

برای آبكشی برنج از آبكش‌های مناسب استفاده کنيد. آبكش‌های كنفی و چوبی اصلا مناسب نيستند زيرا ذرات غذا داخل سوراخ‌های اين آبكش‌ها می‌ماند و خشك می‌شود و باعث آلودگی می شود. از طرفی ممكن است فضله حيوانات موذی درون اين آبكش‌ها وجود داشته باشد. بهترين آبكش‌ها برای اين منظور پلاستيكی يا فلزی هستند که البته بايد خوب شسته شده باشند. هنگام آبکش کردن برنج آبكش را بالاتر از سطح زمین قرار دهيد تا آبی كه روی برنج ريخته می‌شود، بعد از برخورد با زمین به برنج برنگردد زيرا در اين صورت احتمال انتقال آلودگی و ذرات سنگ و خاك به برنج وجود دارد. آشپز‌های حرفه‌ای معمولا از يک نردبان استفاده و آبکش‌ها را درون فضاهای خالی نردبان قرار می‌دهند و آب را از روی برنج رد می‌کنند. برای دم‌گذاشتن برنج از پارچه‌های تمیز استفاده کنيد نه روزنامه چون وقتی بخار برنج به روزنامه می‌خورد، جوهر آن پس داده می‌شود و می‌تواند آلودگی با فلزات سنگين را به غذا انتقال دهد. آشپزهای حرفه‌ای گاهی برای اينكه برنج هدر نرود، به جای ته‌ديگ نان از پارچه‌های متقال استفاده می‌كنند. اين كار خوب است به شرطی كه پارچه نو و حتما شسته، تمیز و بهداشتی باشد.

 

بايدها و نبايدهای تزيين و نگهداری غذا

هنگام تزيين غذا حتما به بهداشت دست‌هايتان توجه داشته باشيد. تزيين يعنی ترکيب غذای خام و پخته و يکی از بخش‌هايی که در آن آلودگی رخ می‌دهد، محلی است که غذای پخته و خام با هم ترکيب می‌شوند.

 

نگهداری غذای نذری در همان ظروف يکبار مصرف کار بسيار نادرستی است. اگر غذای نذري‌ای که در يخچال می‌ماند طی چند روز مصرف شود، گاهی به حدی بي‌کيفيت می‌شود که ديگر قابل خوردن نخواهد بود و اسراف غذای نذری به‌خصوص با اين گرانی مواد غذايی کار درستی نيست.

 

برخی افراد نيز چند غذای نذری يکسان را از چند جای مختلف می‌گيرند و با هم ترکيب می‌کنند. اين کار نيز درست نيست زيرا اگر يک غذا آلوده باشد، می‌تواند باقی غذاها را نيز آلوده کند.

 

منبع: هفته نامه سلامت

 

 

" وصيت نامه لوئي پاستور "

" وصيت نامه لوئي پاستور "

 در هر حرفه و شغلي که هستيد نه اجازه دهيد که به بدبيني هاي بي حاصل آلوده شويد و نه بگذاريد که بعضي لحظات تاسف بار که براي هر ملتي پيش مي آيد شما را به ياس و نا اميدي بکشاند .

در آرامش حاکم بر آزمايشگاه ها و کتابخانه هايتان زندگي کنيد .

نخست از خود بپرسيد: من براي يادگيري خود چه کرده ام؟

سپس همچنان که پيش تر مي رويد بپرسيد: من براي کشورم چه کرده ام؟

و اين پرسش را آنقدر ادامه دهيد تا به اين احساس شادي بخش و هيجان انگيز برسيد که: شايد سهم کوچکي در پيشرفت و اعتلاي بشريت داشته ايد .

اما صرفه نظر از هر پاداشي که زندگي به تلاش هايمان بدهد يا ندهد، آنگاه که لحظه مرگ فرا مي رسد هر کدام از ما بايد اين حق را داشته باشيم که با صداي بلند بگوييم :

 من آنچه در توان داشته ام انجام داده ام

ریاست جدید دانشگاه علوم پزشکی کرمان

با حکم وزیر محترم بهداشت و درمان اقای دکتر حقدوست دانشمند گرانقدر و استاد دانشگاه علوم پزشکی کرمان به سرپرستی این دانشگاه منصوب گردیدند

 جناب آقای دکتر علي اكبر حق دوست

استاد محترم دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني كرمان

با سلام و احترام؛

نظر به تعهد، تخصص و تجارب ارزنده جنابعالی به موجب این ابلاغ به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی كرمان منصوب می شوید .

از جنابعالی انتظار دارم با استفاده از توان تخصصی و کارشناسی اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشگاه و استفاده از ظرفیت منابع بالقوه سایر بخشهای حوزه ماموریت خود اقدامات زیر را انجام دهید :

1-      تامین، حفظ و ارتقاء سطح سلامت مردم بویژه محرومین و نیازمندان .

2-      ارتقاء برنامه های جاری حوزه های بهداشتی درمانی، آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و دانشجویی .

3-      صیانت از منابع انسانی، فیزیکی و مالی .

4-       عملیاتی نمودن برنامه پنجم توسعه و برنامه سلامت دولت يازدهم .

5-       توسعه عدالت در سلامت در حوزه ماموریت خود .

  6-      توجه به امر اعتدال، توانمندي وشایسته سالاری در انتصابات و تکریم اعضای هیات علمی و کارکنان حوزه‌ سلامت .

امید است با اتکال به خداوند متعال در انجام شایسته وظايف با رعایت قانونمداری، اعتدال گرایی و منشور اخلاقی دولت تدبیر و امید موفق و سرافراز باشید .

 

دكتر سيد حسن هاشمي  

وزيــر

تقاضای نویسنده جدید

از دوستانی که تمایل به نویسندگی مطالب در این وبلاگ را دارند دعوت میشود تا مشخصات خود را از طریق فرم تماس پایین وبلاگ یا به ایمیل بنده ارسال نمایند تا امکان درج مطلب با نام خودشان را در این وبلاگ فراهم کنم.

مشخصات مورد نظر : نام کاربری - نام نویسنده - ایمیل - کلمه عبور دلخواه(منظور از کلمه عبور رمز ایمیل نیست)

با تشکر مدیر وبلاگ : حمزه نژاد

مهندسی بهداشت محیط همتراز با رشته‌ مهندسی عمران و مکانیک


به گزارش موژ و به نقل از سایت انجمن علمی بهداشت محیط ایران، دکتر ایزانلو مشاور عالی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشوراز تحقق آرزوی چندین ساله جامعه بهداشت محیط ایران خبر داد



بنابر اظهارات ایشان با تلاش و پیگیری دکتر تشیعی معاونت نظارت بر بهره برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، و با ارئه گزارش تفصیلی از رشتهمهندسی بهداشت محیط و یک گزارش مقایسه‌ای از رشته مهندسی بهداشت محیط با رشته‌های مهندسی عمران، مهندسی عمران آب، مهندسی عمران محیط زیست، مهندسی مکانیک، و علوم محیط زیست و ارسال این گزارش به دفتر مهندسی و معیارهای فنی وزارت نیرو، (که نماینده وزارت نیرو در دفتر امور مشاوران و پیمانکاران در معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری است) سرانجام، تصمیم گرفته شد

  • در تخصيص تاسیسات آب و فاضلاب از گروه مهندسی آب در آیین‌نامه تشخیص صلاحیت مشاوران و در رشته آب در آیین‌نامه طبقه‌بندی و تشخیص صلاحیت پیمانکاران، رشته مهندسی بهداشت محیط همتراز با رشته‌های مهندسی عمران و مهندسی مکانیک در نظر گرفته شود.



همچنین با ارائه گزارشی به معاونت نیروی انسانی و بهبود مدیریت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، و بررسی بیشتر در معاونت امور تحقیقات و منابع انسانی وزارت نیرو،

  • صلاحیت دانش‌آموختگان رشته مهندسی بهداشت محیط همانند رشته‌های مکانیک و عمران برای احراز پست‌های معاونت نظارت بر بهره‌برداری شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی، پست‌های مدیریت امور آب و فاضلاب شهرها در شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی، پست‌های مدیریت بهره‌برداری تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب، و پست‌های مدیریت کنترل کیفی آب شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی به تصویب رسید.

اثرات زباله سوزها در بروز سرطان و ناباروری

درج نتایج تحقیق دوست عزیزم آقای مهندس کاوه خیر خواه را در خبرگزاری های مختلف در رابطه با اثرات زباله سوزها در بروز سرطان و ناباروری تبریک میگم.به امید موفقیتهای بیشتر ایشان.

لینک خبر در خبرگزاریها : http://www.irna.ir/Print.aspx?NID=80821509

http://afkarpress.ir/NSite/FullStory/News/?Serv=0&Id=18493&Sgr=0

ادرس وبلاگ :

KKHEALTHENVIRONMENT.BLOGFA.COM


گشنیز آب را تصفیه می‌کند

دانشمندان می گوید کشت گشنیز تاثیر بسیار مهمی بر کاهش آلودگی آب دارد.


گشنیز که یکی از سبزی های مورد علاقه مردم مکزیک و آسیای جنوب شرقی است، حاوی ماده‌ای است که می تواند فلزات سنگین موجود در آب های زیرزمینی حاصل از فعالیت کارخانه های کشورهای در حال توسعه را جذب کند.
این سبزی ارزان قیمت  به وفور در کشورهایی می روید که با مشکلات محیط زیستی و انباشت زباله  و پس مانده های کارخانه‌جات مملو از روی، سرب، مس، آرسنیک، جیوه و کادمیوم مواجهند. 

فن آوری های پیشرفته ای که کشورهای غربی برای جداسازی فلزات سنگین، مثل کربن فعال از آب و خاک به کار می گیرند، گرانقیمت هستند.

داگلاس شائور، کارشناس دانشکده فنی آیوی در ایالت ایندیانای آمریکا در اوایل سال جاری دانشجویان خود را به دره ای در مکزیکوسیتی برد تا مواد ارزان قیمت و فراوانی را بیابند که می توان از آن ها برای فیلتر کردن مواد آلوده کننده آب های زیرزمینی استفاده کرد.

وی می گوید ما گیاهان وحشی منطقه را له و بعد خشک کردیم و بعد آن ها را درون حلالی گذاشتیم که میزان مشخصی فلز روی داشت. بعد این محلول را تکان دادیم تا ذرات آن حل شود و بعد آب آن را آزمایش کردیم تا ببینیم چه میزان روی باقی مانده است.

آزمایش های دانشجویان ثابت کرد که گشنیز یکی از موثرترین گیاهان سبزی است که می تواند آلودگی را از آب های آلوده بزداید. وی افزود که بعضی از گیاهان به دلیل وجود سلول های میکروسکوپی که در دیواره سلول های خود دارند، خاصیت جذب مواد آلوده کننده را دارند.

آقای شائور توصیه می کند گشنیز، فارغ از چگونگی عملکرد جذب آن برای تصفیه آب از فلزات سنگین آلوده کننده کارخانه ها مورد استفاده قرار بگیرد، به ویژه در مناطق شهری همچون مکزیکوسیتی که همه زباله های شهر را دفن می کنند.

وی معتقد است روزی می رسد که گشنیز خشک مثل کارتریج فیلترهای آب و یا مثل چای کیسه ای بسته بندی و به بازار عرضه شود.

یافته های این محققان در مورد نقش گشنیز در رفع آلودگی در مکزیک در همایش سالانه «انجمن شیمی آمریکا» در ایندیانا ارائه شد.

تصويب 4 رشته مرتبط با رشته مهندسی بهداشت محيط

دکتر انوشيروان محسنی، رئيس مرکز امور هيات علمی وزارت بهداشت ضمن اعلام اين خبر افزود: ضرورت ايجاد رشته های "مديريت پسماند، بهداشت پرتو ها، سم شناسی محيط، بهره برداری و نگهداری تاسيسات بهداشتی شهری"در مقطع کارشناسی ارشد توسط بورد تخصصی بهداشت محيط به شورای معين برنامه ريزی وزارت خانه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارسال شد و طی اين درخواست، ضرورت ايجاد رشته های مذکور به همراه دلايل توجيهی آنها نيز ارائه گرديد.
 در شورای معين برنامه ريزی با دعوت از اعضای بورد جهت دفاع از دلايل ضرورت ايجاد رشته های مذکور، اين رشته ها تاييد و به شورای عالی برنامه ريزی آموزش پزشکی ارجاء داده شد. در اين جلسه که با حضور وزير محترم بهداشت درمان و آموزش پزشکی تشکيل شده بود، ضرورت ايجاد اين رشته ها تاييد شد. 
پس از اين مرحله نياز بود که دروس اصلی، اختصاصی، پيش نياز و رشته های تحصيلی کارشناسی مجاز جهت ادامه تحصيل در مقاطع ارشد اين رشته مطرح و مورد ارزيابی قرار گيرد که پس از اصلاحات جزئی و پيشنهادات هر چهار رشته در شورای معين برنامه ريزی درسی مطرح و تصويب شد. ايشان يادآور شد که پس از تاييد نهايی برنامه ريزی درسی در شورای عالی برنامه ريزی آموزش پزشکی، مصوبه آن جهت اجرا به دانشگاه های علوم پزشکی ابلاغ می گردد.

سلام

ببخشید اگه مطلب امروزم هیچ ربطی به عنوان وبلاگم نداره ولی به هر حال منم دل دارم دیگه.به خاطر همین این مطلبو تو بخش متفرقه ها میذارم تا اگه شما از من یا دلنوشته هام حالتون بهم میخوره این بخشو باز نکنین.

"مدتی هست که یه مشکلی پیش اومده .
مشکلم اینه که هرچی جلوتر میرم به نظرم مقصد مورد نظرم بیشتر محو میشه.
مثل اینه که تو اتوبان با سرعت 30 تا!! دارم حرکت میکنم و تنها نقطه روشن تو زندگیم چراغ بنزین ماشینمه که با جلوتر رفتن بیشتر میترسوندم."

دستتان را با خشک‌کن برقی خشک نکنید


پژوهشگران توصیه می کنند باید دست ها را به خوبی با آب و صابون شست و سپس به طور مطلوبی آنها را با دستمال کاغذی خشک کرد، نه با دستگاه خشک کن برقی.

--------------------------------------------------------------------------------

دانشمندان می گویند دستمال کاغذی نه تنها دست ها را خشک می کند بلکه هر گونه آلودگی موجود در دست ها را نیز از بین می برد.

دستمال کاغذی دست ها را با سرعت و کیفیت بهتری نسبت به خشک کن های برقی خشک می کند و مانع از انتقال آلودگی و میکروب ها می شود و بهداشتی تر است.

در حالی که اهمیت شستن دست ها بر کسی پنهان نیست، اما اگر همین دست های شسته به خوبی خشک نشود، دیگر مزیت تمیزی ندارد. 

دلیل این امر این است که دستان خیس و مرطوب بهتر از دستان خشک، آلودگی و میکروب ها را انتقال می دهند.

اکنون پژوهشگران دانشگاه «وست مینستر»  12 مطالعه را مورد بررسی قرار داده و دریافتند دستمال کاغذی در ایجاد دست های پاکیزه و سلامتی، رتبه برتر را دارد.

افرادی که در مقابل خشک کن های برقی قرار می گیرند، احتمالا بیشتر در معرض آلودگی به باکتری هایی هستند که این هوای داغ به سوی آنها گسیل می دارد

یکی از این مطالعات نشان داد دستمال کاغذی پس از 10 ثانیه، 96 درصد دست ها را خشک می کند و پس از 15 ثانیه، این دست ها تا 99 درصد خشک هستند. 

در مقابل، خشک کن های برقی حداقل 45 ثانیه طول می کشد تا دست ها را خشک کنند. 

این میزان زمان از آن جهت مهم است که اغلب افراد تنها چند ثانیه دست های خود را زیر خشک کن های برقی می گیرند.

مطالعه دیگر حاکی از آن بود که مردان 17 ثانیه و زنان 13 ثانیه از خشک کن های هوای داغ استفاده می کنند که نشان دهنده صرف زمان اندک برای استفاده از این دستگاه هاست.

در این زمینه، دستمال کاغذی رتبه بهتری دارد، چرا که حرکت آن بر روی پوست دست می تواند به طور فیزیکی آلودگی ها را از بین ببرد.

این در حالی است که خشک کن های برقی، میکروب ها را به سوی بدن فرد می فرستند. 

مشکلی که در سرویس های بهداشتی عمومی وجود دارد که به طور مداوم گرمای این دستگاه ها، آلودگی را در هوا منتشر می کند.

به گفته کیت ردوی پژوهشگر میکروبیولوژی و زیست شناسی مولکولی در دانشگاه «وست مینستر»،  این امر می تواند تعداد میکروب ها را 255 درصد افزایش دهد.

باکترهای های موجود در محیط سرویس بهداشتی به دستان کاربر و سپس به هوا انتقال می یابد که این موضوع می تواند به شیوع میکروب هایی مانند «سالمونلا» و «ای کولای» منجر شود، چرا که افراد اغلب پیش از آنکه دستان خود را به خوبی پاک کنند، آنها را خشک می کنند.

نتایج این تحقیقات که در نشریه «Mayo Clinic Proceedings» منتشر شده، حاکی از آن است که افرادی که در مقابل خشک کن های برقی قرار می گیرند، احتمالا بیشتر در معرض آلودگی به باکتری هایی هستند که این هوای داغ به سوی آنها گسیل می دارد.

محققان می گویند رتبه پاکیزگی حوله های پارچه ای پایین تر است، چرا که تعداد افراد بیشتری از آنها استفاده می کنند.

این پژوهشگران توصیه می کنند باید دست ها را به خوبی شست و سپس به طور مطلوبی آنها را با دستمال کاغذی و نه با استفاده از خشک های برقی خشک کرد.

منبع سایت موژ

منابع آزمون ارشد مهندسی بهداشت محیط

رفرنس های مربوط به آزمون کارشناسی ارشد رشته مهندسی بهداشت محیط

رفرنس های کارشناسی ارشد رشته مهندسی بهداشت محیط به نقل از مهندس بابک جاهد، دانشجوی

کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی شیراز

1- کلیات شامل:

ترجمه کتاب سالواتو - جزوه دکتر ززولی.

2- تصفیه آب

 Water Quality and Treatment      By: AWWA 

کتاب طراحی تصفیه خانه ی آب نوشته ی سوسومو کاوامورا ترجمه : دکتر علی ترابیان انتشارات دانشگاه تهران

کتاب مارک جی هامر ، جزوه تصفیه آب دکتر ندافی.

3- انتقال توزیع آب ، جمع آوری فاضلاب

جزوه دکتر محوی.

4- مکانیک سیالات

Streeter and wylie:  Fluid mechanics

جزوه دکتر محوی، جزوه دکتر میرسپاسی و مهندس هنری.

5- میکروبیولوژی آب و فاضلاب

(Environmental Pollution control microbiology (civil and environmental Engineering

Chemistry for Environmental engineering and science

کتاب Sawyer &Mccarty، جزوه دکتر یزدانبخش.

6- مدیریت مواد زائد جامد

کتاب جورج چوپانوگلوس ترجمه: دکتر جعفرزاده، دکتر یغمائیان، مهندس حسینی و جزوه دکتر ززولی.

7- تصفیه فاضلاب

کتاب مهندسی تصفیه فاضلاب نوشته جورج چوپانوگلوس انتشارات شرکت مت کف و ادی (جلد اول و دوم).

Metcalf & Eddy :Wastewater engineering    

8- شیمی آب

کتاب هامر فصل اول.

9- کنترل آلودگی هوا

جزوه دکتر کرمانی، جزوه دکتر ندافی، جزوه دکتر جنیدی.

کتاب Air Pollution Jermy Colls ترجمه دکتر ندافی، مهندس محمد حسین صولت.

کتاب دنورز (2 جلد ) برای آلودگی هوا.


منبع : http://www.occuphealth.blogfa.com

تبریک سال نو

سال 1391 هم با تمام پستی و بلندی ها به اتمام رسید.خوششبختانه !!!!!
خداوندا سال جدید را سالی بهتر و پر خیرتر قرار بده.


آرزوی موفقیت



قبولی همکار گرامی و دوست عزیز جناب آقای مهندس مهدی پور را در آزمون دکترای مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران تبریک میگویم

 برای ایشان موفقیت و سلامتی  را از خداوند منان آرزومندم.

جشن تولد دو سالگی

دو سال پیش وبلاگ مهندسی بهداشت محیط با ابتدائی ترین آشنائی از وب نویسی آغاز شد و اکنون دو سال از آغاز کار این وبلاگ میگذرد.قصد ندارم نوید روزهای بهتر برای این وبلاگ را بدهم یا خبری غافلگیر کننده بدهم .فقط میخواهم بگویم به همین سادگی دو سال گذشت.

تولد دو سالگی وبلاگم مبارک.

-

بعضی از آمارهای مربوط به این وبلاگ

مجموع کل پست های منتشر شده:
165

رنکینگ در جهان:

8,584,188

رنکینگ در ایران:
166,705

تعداد کل بازدیدها:
12,920

تعداد کل صفحات بازدید شده:
16,026

سایتها و وبلاگهایی که بی این وبلاگ لینک داده اند:
25


وبلاگها و وبسایتهایی که به این وبلاگ لینک داده اند . 7 وب برتر به ترتیب تعداد ارجاعات از این وبلاگها تا کنون:

120
  www.environmentalhealth.ir
81
  monireh-abbassi.blogfa.com
62
  treatmentprocesses.blogfa.com
49
  kkhealthenvironment.blogfa.com
44
  www.behdashtmohit0511.blogfa.com
43
  oloompezeshki.com
35
  www.mozh.org


آمار تعداد بازدیدها از کشورهای مختلف:

2,847
 Iran; Islamic Republic of
2,277
 United States
601
 Australia
158
 Europe
57
 Germany
37
 Netherlands
31
 Anonymous Proxy
29
 United Kingdom


معمولا 87% از بازدیدکنندگان پيش از ساعت 20:02 مراجعه می کنند.

پر بيننده ترين روز 24 شهریور  1390 با 189 بازديد

لایه ازن در حال تخریب

چاره‌ای جایگزین برای سوخت‌های مضر، ازن موجود در هوا را افزایش می‌دهد .

انتقاد از سوخت زیستی (بیو فیول) پایان نمی‌پذیرد. تا کنون انتقاد عمده این بود که برای کسب سوخت زیستی باید زمین‌های گسترده‌ای را زیر کشت قرار داد و به همین دلیل قطع درختان و جنگل‌زدایی افزایش می‌یابد.

اینک پژوهشگران بریتانیایی می‌گویند، تهیه سوخت زیستی می‌تواند بر سلامتی انسان تأثیراتی زیان‌آور بگذارد.

آنها می‌گویند، کاشت درختانی با رشد سریع برای ...

به ادامه مطلب بروید

ادامه نوشته

نشت گازوئيل در چشمه هاي «بزنجان»

نزديك به يك ماه از نشت شديد گازوئيل در آب هاي زيرزميني بزنجان مي گذرد و اکنون رودخانه، چشمه ها و چاه هاي اين شهر را نيز در برگرفته و موجب آلودگي شديد زيست محيطي شده است.
    به گزارش خبرگزاري مهر، شهر بزنجان از توابع شهرستان بافت يكي از شهرهاي استان كرمان محسوب مي شود و عمده فعاليت اقتصادي مردمان اين شهر كه بيشتر شامل خانه باغ است، كشاورزي است.
    اين شهر در كنار دره اي قرار گرفته كه رودخانه اي در بستر آن جريان دارد و شهر بزنجان را كه مملو از باغ هاي گردو و انواع ميوه هاي سردسيري است به يكي از شهرهاي زيباي استان كرمان تبديل كرده است.
    طبيعت بكر و دست نخورده اين شهر در حالي شهره عام و خاص است كه بافت سنتي زندگي در اين شهر كوچك همچنان حفظ شده و از كمترين آلودگي هاي زيست محيطي برخوردار است.
    با اين وجود بسياري از خانه هاي اين شهر از آب لوله كشي نيز برخوردار است، اما به دليل عادت كردن مردم به استفاده از چاه هاي آب براي آبياري درختان بخش قابل توجهي از آب مورد نياز خانوارهاي بزنجاني از چاه هاي آب تامين مي شود.
    اما اين شهر كوچك و آرام طي ماه گذشته شاهد پديده اي نادر بوده است، مردم شهر بتدريج شاهد پر شدن چاه هاي آب كشاورزي از گازوئيل هستند. به طوري كه ابتدا بخشي از چاه هاي آب شاهد نشت گازوئيل بود، اما هم اكنون عمده چيزي كه از چاه ها خارج مي شود، گازوئيل است.
    به طوري كه حتي به سادگي مي توان گازوئيل خارج شده از اين چاه ها را آتش زد.

    شدت آلودگي به حدي افزايش يــافته كه...

ادامه نوشته

دریافت متن کامل پایان نامه



دوستان مقطع ارشد و دکتری میتوانند از دیتابیس دانشگاه اوهایو متن کامل پایان نامه های مورد نظر خود را دانلود نمایند


لینک صفحه اصلی سایت                         لینک دریافت پایان نامه ها


دانلود مقالات و پایان نامه ها (بعضا رایگان)

لینک سایتهای مقالات از دانشگاههای معتبر برای دانلود مقالات و پایان نامه ها (بعضا رایگان)

کتابخانه و بایگانی دانشگاه تورنتو

مقالات و پایان نامه های 30 دانشگاه معتبر دنیا

موتور جستجوی تخصصی "base "

موتور جستجو در ژورنالهای معتبر " ojose"

مجلات دسترسی آزاد    -     Open Access Journals

کتابخانه عمومي علوم با دسترسي به مجلات

بهداشت محیط آزمایشگاه های تشخیص طبی

با توجه به اینکه ناظرین بهداشت محیط مراکز درمانی که ابلاغ آن چندی است که به یکی از کارشناسان بهداشت محیط شهرستانها(از جمله بنده) رسیده است نیاز به دستور العمل واحدی برای نظارت دارند مرکز سلامت محیط شروع به تدوین این دستور العملها نموده.یکی از این دستور العملها در خصوص آزمایشگا ههای تشخیص طبی میباشد که جهت استفاده دوستان نظارت بر درمان اینجا قرار میدهم.

دامنه کاربرد این سند می تواند کلیه آزمایشگا ههای تشخیص طبی، اعم از آزمایشگا ههای تشخیص

طبی خصوصی، نیمه خصوصی و دولتی کشور جمهوری اسلامی ایران را پوشش دهد.

لینک دانلود



دانلود مقالات بهداشت محیط و محیط زیست

لینک دانلود مقالات مرتبط با بهداشت محیط و محیط زیست از سایت بهداشت محیط ایران

استفاده از ظروف مسی، مس بدن را تامین نمی‌کند

سایت علوم پزشکی(91/7/30): کارشناس مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این که استفاده از ظروف مسی، مس بدن را تامین نمی‌کند، گفت: به منظور تامین مس بدن از گوشت، سبزیجات و جگر استفاده کنید. به گزارش سرویس سلامت ایسنا، رضا مورکیان ضمن بیان این مطلب کمک به خونسازی بدن و جلوگیری از سفید شدن مو را از فواید عنصر مس برای بدن عنوان کرد. وی با اشاره به اینکه، بدن روزانه به 1/5 تا 2 میلی گرم مس نیاز دارد، گفت: این مقدار مس در مصرف مواد غذایی در طول روز همچون گوشت، سبزیجات و جگر به وفور یافت می‌شود و نیازی به استفاده مداوم از ظروف مسی جهت تامین مس بدن وجود ندارد. وی ادامه داد: ظروف مسی دارای اکسید مس بوده و در صورت استفاده درازمدت موجب ایجاد مسمومیت‌های عصبی در فرد می‌شود. مورکیان خاطرنشان کرد: زمان های قدیم ظروف مسی را قلع اندود می کردند که این قلع حداکثر 2 ماه از بین می رود و از طریق مواد غذایی وارد بدن فرد می‌شد که برای سلامتی مضر است.

وی همچنین با اشاره به اینکه کمبود آهن لازم برای بدن نیز از طریق مواد غذایی مثل عدس، سبزیجات تیره رنگ تامین می شود، تصریح کرد: در موارد لازم مصرف مکمل های آهن باید دارای پروانه ساخت از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی باشند. کارشناس موادغذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد خاطرنشان کرد: بعضا افراد به منظور تامین آهن از ملاغه آهنی، میخ آهنی یا نعل اسب استفاده می‌کنند که توصیه می‌شود از این گونه روش‌ها استفاده نشود چرا که این مواد دارای کربن فعال و ناخالصی بوده که عوارضی را در درازمدت برای فرد به ارمغان می آورد.

منبع : علوم پزشکی دات کام

مقالات فصلنامه آب و فاضلاب

لینک مقالات فصلنامه آب و فاضلاب از سایت موژ


فراخوان کنفرانس ملی فناوری نانو

National conference of nanotechnology: from theory to application

فراخوان کنفرانس ملی فناوری نانو:از تئوری تا کاربرد:
با استعانت از خداوند متعال موسسه آموزش عالی جامی در نظر دارد با توجه به رشد روز افزون فناوری نانو در جهان و لزوم ارتقاء جایگاه این فناوری و بهره گیری از فناوری نوین نانو در حل مشکلات مختلف اولین کنفرانس ملی سالانه: "نانو تکنولوژی از تئوری تا کاربرد" را با اهداف زیر برگزار نماید.
1-فرهنگ سازی و ایجاد بسترهای لازم در راستای تحقیقات فناوری نانو در بخش های مختلف
2-ارائه دستاوردهای تحقیقاتی و آشنایی با تازه های تئوری و کاربردی فناوری نانو
3-شناسایی پژوهشگران در داخل و خارج از کشور و ارتباط بین آنها
4-ایجاد فرصت برای صنایع به منظور ارائه توانمندیها و امکان سنجی حل مشکلات آنهاز طریق فناوری نانو
5-گسترش فضای علمی و تحقیقاتی در زمینه های فناوری نانو


محور های همایش
این کنفرانس شامل کلیه پژوهش های بنیادی توسعه ای و کاربردی در زمینه فناوری نانو به صورت زیر می باشد:
1- نانو مواد
2-نانو ساختارها
3- نانو لوله های کربنی
4- نانو زیست فناوری
5- نانو کاتالیست ها
6- کاربرد فناوری نانو در صنایع مختلف
7- کاربرد فناوری نانو در پزشکی و دارو رسانی
8- کاربرد فناوری نانو در کشاورزی و مواد غذایی
9- نانو محاسباتی
10- فناوری نانو و علوم مختلف از جمله شیمی، فیزیک، الکترونیک، مکانیک، پلیمر و محیط زیست
11- فناوری نانو و هنر
12- فناوری نانو در جامعه

تاریخ های مهم
آخرین مهلت ارسال مقالات: 1391,10,15
اعلام پذیرش مقالات: 1391,11,30
برگزاری کنفرانس : اول و دوم خرداد ماه 1392

راههای ارتباطی دبیر خانه همایش
وب سایت همایش: http://ncnta.ir
تلفن و فاکس :
03342636319-20
03342634539

آزمون کارشناسی ارشد شبانه علوم پزشکی

معاون آموزشی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی از پذیرش دانشجو در مـقطع کارشناسی ارشد رشته های علوم پزشکی به صورت نوبت دوم (شبانه) خبر داد. به گزارش خبرنگار ما، دکتر محمد علی محققی در همایش معاونان آمـــــوزشی دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور افزود: ظرفیت دوره های نوبت دوم (شبانه) حدود شش هزار نفر است و پذیرفته شدگان باید شهریه پرداخت کنند. وی گفت: افراد پذیرفته شده از از نیم سال دوم تحصیلی امسال مشغول به تحصیل خواهند شد.  رشته ها و سایر اطلاعات نیمه اول آبان ماه روی سایت سنجش آموزش پزشکی ارائه میگردد.

رفرنس آزمایش آب و فاضلاب

در زمینه آزمایشات شیمیایی همیشه اولین توصیه  کتاب لاتین «استاندارد متد برای آزمایشات آب و فاضلاب» متعلق به انجمن امور آب آمریکا (AWWA) هستش که در آزمایشات مختلف شیمیایی، هیچ سئوالی رو برای محقق بی پاسخ نمی ذاره و من مطالعه اون رو به افرادی که در حال کار بر روی پروژه های سنگین و حساس دانشجویی و یا پایان نامه هستن، توصیه می کنم. البته این توصیه بسیاری از اساتید اهل فن هم هست و در اعتبار این کتاب شکی وجود نداره.

اما اگر به دنبال یک رفرنس فارسی معتبر باشید، کتاب «راهنمای آزمایش آب و فاضلاب»، تالیف دین آدامز و ترجمه خانم دکتر صادقی (از انتشارات سازمان حفاظت محیط زیست) میتونه تا حد زیادی کمکتون کنه اما مطمئناً نمیتونه جایگزین استاندارد متد باشه.

در مورد آزمایشات میکروبی استاندارد متد گاهی حاوی مطالب کاربردی و مطلوبیه، مثلاً در زمینه رنگ آمیزی گرم و نظایر اون اما در برخی آزمایشات که نیاز به محیط کشتهای خاصی دارن، به جای معرفی محیط کشتهای تجاری و متداول موجود در بازار، ترکیبات اون ها رو ذکر کرده که گاهی باعث سردرگمی محقق میشه. البته اون طور که شنیدم در آخرین ویرایش استاندارد متد، این مشکل مرتفع شده اما ادیشن بیستم همچنان دچار این نقیصه است. برای همین کتاب میکروبیولوژی آب و فاضلاب خانم دکتر میترا غلامی در این مورد میتونه بهتون کمک کنه. 


لینک دریافت مجموعه استانداردهای آب و فاضلاب موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی      

محیط زیست

امسال در رشته مهندسی محیط زیست گرایش آب و فاضلاب دانشگاه آزاد بندر عباس قبول شدم .باید تصمیم بگیرم که ثبت نام کنم یا نه؟با چند نفر مشورت کردم ولی دوست دارم دوستانی که میتونن وقت بذارن و نظرشونو در مورد این رشته و اینکه دانشکاه آزاد هست بدن..دوست دارم نظراتتونو در مورد این رشته بدین.ممنون از همه دوستان.

بدنبال منشا پارازیت

به گزارش خانه ملت رضا تقی‌پور، وزیر ارتباطات ایران همچنین گفت که این وزارتخانه درصدد کشف منشاء ارسال پارازیت‌ها است.


وی گفت: «پارازیت‌های ارسالی ربطی به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ندارد و به طور جدی پیگیر این مساله هستیم. قطعا باید به دنبال منبع ارسال این پارازیت‌ها و شناسایی آن بود٬ زیرا آثار و عواقب بسیار سوء و متعددی در پی خواهد داشت.»

گفتنی است چندی قبل نیز معصومه ابتکار٬ عضو اصلاح‌طلب شورای شهر تهران با انتقاد از «جوابگو نبودن هیچ نهادی در کشور در رابطه با موضوع پارازیت و آلودگی امواج» گفته بود: «من به عنوان یک متخصص ایمونولوژی و محقق می‌گویم که سر منشا بسیاری از عوارض و بیماری‌های بدن می‌تواند این امواج باشد.. نگرانی که در حال حاضر وجود دارد ارسال امواجی است که بر اساس هیچ ضابطه‌ای نیست و مشخص نیست مسئولیت این امواج با چه کسی است.»

براساس گزارش‌های غیر رسمی جمهوری اسلامی از ارسال پارازیت برای قطع برنامه‌های ماهواره‌ای استفاده می‌کند که برخی متخصصان این پارازیت‌ها را منشاء بروز بیماری‌ها می‌دانند.