بی بدیل  - Bibadil
06 اردیبهشت 1403   25 آوریل 2024
نام کاربر:
کاربر مهمان



به جامعه مجازی بی بدیل بپیوندید... ورود ثبت نام
هفت روز سیما در مهر؛

پژمان تکرار می شود، تکراری نه!

پژمان تکرار می شود، تکراری نه! بی بدیل دات کام: سریال جدید پژمان جمشیدی، بازگشت جیران پس از دو ماه توقیف، احیای تله تئاتر با کاتب اعظم، فروش بالای پسر دلفینی با پخش تیزر تلویزیونی و اجرای مژده لواسانی از کربلا نکات خبری این هفته است.



خبرگزاری مهر - گروه هنر- عطیه مؤذن: «هفت روز سیما» عنوان بسته خبری-تحلیلی ویژه ای است که در آخر هر هفته به بازخوانی اهم تحولات خبری در رابطه با متن و حاشیه تولیدات صداوسیما و اتفاقات پیرامونی آن در طول هفته می پردازد.
در این بسته خبری هفتگی سعی کردیم در کنار خبرهای رسمی فعالیت برنامه سازان و مدیران سیما، نیم نگاهی به حواشی رسانه ای و حتی شایعاتی که به رغم غیررسمی بودن می توانستند در اخبار در رابطه با سیما تأثیرگذار باشند هم داشته باشیم.
امروز پنجشنبه ۲۴ شهریور ماه می توانید با شماره ۱۲۳ بسته خبری «هفت روز سیما» در مرور متن و حاشیه اتفاقات تلویزیون و خارج از تلویزیون در هفته ای که گذشت، با ما همراه شوید.
چهره هفته؛ پژمان جمشیدی
پژمان جمشیدی این روزها یکی از بازیگران پرکار سینما، شبکه خانگی و سریال هاست. بازیگری که با نقش های کمدی بیشتر دیده شد اما هر کارگردانی احیانا دوست دارد او را برای هر نقشی انتخاب نماید و البته حالا دیگر خیالشان هم راحت است که او برگ برنده فیلم و سریال ها خواهد شد. این بازیگر حدودا از پس کمدی هایش به خوبی برآمده است و حتی نقش های جدی و چالشی اش هم با توفیقی دیگر همراه بوده است.
از همین نقش های جدی او می توان به فیلم این روزهایش «علف زار» که هنوز هم در سینماها اکران است اشاره نمود که نقش یک دادیار را دارد و بازی وی در این نقش و چالش هایی که طی یک پرونده ملتهب از سر می گذراند مورد تحسین و تمجید هم قرار گرفت.

او در شبکه نمایش خانگی و تلویزیون هم کم کار نبوده است و طی چند سال اخیر کارنامه پررنگی داشته است. در تلویزیون سه فصل از سریال «زیرخاکی» را به کارگردانی جلیل سامان بازی کرد که یکی از کمدی های محبوب حوزه تاریخ معاصر شد. در شبکه نمایش خانگی ابتدا «خوب، بد، جلف» و بعد «پیشگو» را سال قبل داشت که هر دو با توفیق کمتری همراه بودند. با اینحال امسال با سریال «آفتاب پرست» به کارگردانی برزو نیک نژاد باردیگر توانست فضای کمدی را به میان مخاطبانش بیاورد. لحن و میمیک وی در این سریال در اجرای کاراکتر جمال پورشه هر از گاهی هم کاراکتر فریبرز باغبیشه در «زیرخاکی» را تداعی می کرد که رفته رفته در ادامه سریال توانست موقعیت های جدیدتری را هم خلق کند.
به تازگی هم تیزرهای سریال «آنتن» با بازی او انتشار یافته است و تازه ترین سریالی است که در شبکه خانگی خواهد داشت، می توان گفت او از پرکاره ای عرصه تصویر است که البته با این حجم از حضور در مقابل دوربین به طور معمول هم توانسته است خودرا از برچسب «تکراری بودن» برهاند و مخاطب باز هم منتظر بازی های بعدی اش باشد.
جمشیدی جزو بازیگران بی حاشیه سینما و تلویزیون ایران هم هست و به طور معمول حتی اگر با تندترین واکنش ها و سوالات در نشست های خبری روبه رو شده است به دور از هر نوع عصبیت و تندی پاسخ گفته و خودرا در معرض اظهارنظرهای مختلف حواشی روز قرار نداده است و جمیع اینها سبب شده است که بسیاری بااینکه او را هنوز با شوخی تکراری بازیگری اش از فوتبالش بهتر است همراهی می کنند اما همین شوخی ها هم برای این است که بازیگری اش را دوست دارند.
حاشیه هفته؛ بازگشت «جیران» و رد مجدد ادعای «مارال»
«جیران» برای بار دوم بر «مارال» پیروز شد. حالا ادامه سریال «جیران» به پلت فرم پخش کننده بازمی گردد و مخاطبان پس از حدود ۲ ماه می توانند ادامه پخش این سریال را تماشا کنند. جیران به کارگردانی حسن فتحی تولید شده است و اسماعیل عفیفه تهیه کنندگی اش را بر عهده دارد. این سریال که یکی از چند سریال قاجاری بود که حدودا همه در یک زمان طرح قصه هایشان رسانه ای شد مثل همه آنها بی نصیب از حاشیه ها باقی نماند. این سریال دو بار درگیر مشکلات حقوقی و قضائی شد که بار اول با پادرمیانی ساترا قضیه حل و فصل شد و این دفعه به یک توقیف ۵۶ روزه منجر گردید.
مهرداد غفارزادگان شاکی خصوصی «جیران» و سازنده سریال «آهوی من مارال» مدعی شباهت و سرقت ایده از طرح خود شده بود. سریال او که نقش ناصرالدین شاهش را حسن معجونی و سوگلی مخصوص او مارال را ترلان پروانه بازی می کند هنوز حتی به پایان هم نرسیده است و در میانه تولید متوقف ماند. توقفی که گفته می شود به علت نبود بودجه معطل مانده است و هنوز معلوم نیست این کارگردان چه زمانی سریالش را به سرانجام خواهد رساند.

با این حال او ادعای خود نسبت به جیران را به محافل رسانه ای و دادگاهی برد و آخرین بار قوه قضائیه ۲۹ تیرماه اعلام نمود که بر طبق شکایت شاکی خصوصی به لحاظ نقض مالکیت ادبی و هنری و بر طبق حکم قضائی، ادامه پخش سریال نمایش خانگی جیران متوقف گردید.
حکمی که روز گذشته در ابلاغیه نهایی به رد توقیف جیران شد و طی آن به تفاوت ساختاری و مضمونی و حتی قصه در پیرنگ اصلی و فرعی اشاره شده بود و اساساً سریال «جیران» را قصه ای سه ضلعی و «اهوی من مارال» را یک قصه پنج ضلعی دانسته بود.
حالا مخاطبان از این هفته جمعه ۲۵ شهریورماه می توانند ادامه این سریال را تماشا کنند و دو قسمت جدید آنرا همزمان ببینند. این میان باید دید پلت فرم پخش کننده تمهیداتی برای کاربرانی که قبل از این اشتراک خریداری نموده بودند خواهد اندیشید یا همچنان گرفتار خسران و ضرر خواهند شد.
نکته هفته؛ احیای تله تئاتر
خاطره تله تئاترهای دهه ۶۰ و ۷۰ تلویزیون هیچگاه از ذهن ها پاک نمی گردد. تله تئاترهایی که با هنرمندان مطرح و شناخته شده زمان خود در صحنه های تئاتر روی آنتن تلویزیون می رفت و از مخاطب عام تا خاص را جذب می کرد. تئاترهایی که هم فضاهای فرهیخته و کلاسیک داشت و هم رمز و راز داستانی و هنرمندانی چون جمیله شیخی، رضا بابک، احمد آقالو، آتیلا پسیانی و… در آنها به ایفای نقش می پرداختند.
تله تئاتر پس از آن دوره طلایی که به افول رفت چند باری برای احیای مجددش تلاش شد که بیشترین بار این مطالبه هم از شبکه چهار سیما بوده است که به سمت تولید تله تئاتر برود. اتفاقی که بیشتر حسرت برانگیز شده است و اتفاقاً در صورت سرمایه گذاری و ریل گذاری درست می توانست یکی از تولیدات جذاب و ارزان تر تلویزیون باشد. ارزان نسبت به آثاری با پروداکشن سخت و سنگین و یا سریال های تلویزیونی که گاهی به اندازه یک برنامه عادی تلویزیون هم مخاطب ندارند.
حالا از یکشنبه ۲۷ شهریورماه مقرر است مجموعه ای در قالب تله تئاتر با نام «کاتب اعظم» روی آنتن برود که به همت مرکز سریال سازمان سینمایی سوره تولید شده است.

این تله تئاتر تاریخی که فضایی مناسبتی هم در روزهای اربعین دارد طی دو ماه پیش تولید و در یک ماه تصویربرداری شده است و همچون تمایزهای آن با تله تئاترهای معمول این است که به یک لوکیشن واقعی رفته است تا فضایی استودیویی.
این مجموعه تعدادی از هنرمندان شناخته شده و استعدادهای جوان با هم را به کار گرفته است که شامل چهره هایی چون امین زندگانی، سیامک صفری، نادر فلاح، نازنین فراهانی، فاطمه گودرزی، حدیث میرامینی، خسرو شهراز و… می شود.
«کاتب اعظم» زاویه داستانی خودرا نسبت به ماجرای عاشورا و کربلا هم متفاوت انتخاب نموده است و این دفعه این ماجرا از زاویه اشقیا روایت خواهد شد.
«کاتب اعظم» به نویسندگی و کارگردانی هنری مهدی غفوری و کارگردانی تلویزیونی علی عبادی تولید شده است و از دیگر خاصیت های آن می توان به اقتباسی بودن اثر اشاره نمود که می تواند بن مایه غنی ای در فیلمنامه را نسبت به آثار دیگر در این فضا شاهد بود. این مجموعه از کتاب «اعترافات کاتب کشته شده» برگرفته شده است و اتفاقات شب تا عصر عاشورا را از خیمه دشمن روایت می کند.
سینما در سیما؛ حمایت درست سیما از «پسر دلفینی» و یک افسوس
فیلم انیمیشن «پسر دلفینی» در فروش هفتگی در صدر قرار دارد و با آمار و ارقامی که فروش کرده و مخاطبی که به سالن های سینما کشانده است رکوردهای جدیدی را برای خود ثبت کرده است.
بخشی از این اتفاق خوب در کنار فیلم خوش ساخت و تبلیغات میدانی و عواملی که دست به دست هم داده اند مرهون تیزرهای تلویزیونی است که از این فیلم روی آنتن شبکه های سیما می رود. اتفاقی که توانست کمک نماید تا این فیلم برای کودکان بسیاری شناخته شود و خواهان تماشای آن شوند.
این نمونه ای از همان اتفاقی است که تلویزیون می تواند به مثابه بازوی سینمای ایران به میدان بیاید و کمک نماید تا سالن های خالی سینما رویکرد ویژه ای را شاهد باشد.

سال هاست که فیلم های کودک حتی از پس هزینه های خود درنمی آید خصوصاً در زمینه انیمیشن که هنوز نتوانسته به فضایی موردپسند مخاطب در سینمای ایران بدل شود. اما فروش «پسر دلفینی» بسیاری از معادله ها را بهم زده است و همانطور که گفته شد حتما در کنار ساخت حرفه ای این اثر بخشی هم به تبلیغات و پرزنت آن در تلویزیون برمی گردد.
نمونه دیگر می توان به فیلم «موقعیت مهدی» اشاره نمود که آن به مدد تیزرهای تلویزیونی توانست برای مخاطبی که شاید حتی بعد از سال ها به سالن های سینمایی رفته بود فروش قابل توجهی را رقم بزند. حتما این توجه ویژه تلویزیون به فیلم ها اتفاق ویژه ای است و قاعدتاً تلویزیون می تواند روی تعدادی از فیلم ها حساب ویژه تری هم باز کند. با اینحال این نگاه ویژه تلویزیون و بسته کمکی برای تیزرهای تلویزیونی نباید باقی فیلم ها را از آنتن حذف یا کمرنگ کند خصوصاً که آن فیلم ها هم از وزارت ارشاد مجوز دارند. نگاه تلویزیون به فیلمی که مورد تاییدش است می تواند یک بسته تشویقی تیزر باشد و فروش فیلم های مذکور نشان داده است که تلویزیون در معرفی آنها به مخاطب اثرگذار بوده است.
پخش تیزرهای تلویزیونی فرصتی است که می تواند در اختیار بقیه فیلم ها هم با نگاهی کمتر یا بیشتر قرار بگیرد.
پیشنهاد هفته؛ مژده لواسانی از کربلا
به روزهای پایانی اربعین می رسیم و برخی برنامه ها آخرین ویژه های خودرا در این ایام روی آنتن شبکه ها می برند. «دیدار با آفتاب» از کربلا ویژه برنامه شبکه نسیم است که مژده لواسانی اجرای آنرا بر عهده دارد. برنامه ای که امشب پنجشنبه، جمعه و شنبه هر شب ساعت ۲۰: ۳۰ از کربلا به پخش می رسد.

مژده لواسانی آخرین بار با اجرای برنامه ماه رمضانی «در پناه عشق» در شبکه دو سیما حضور داشت و پس از آن هم قرار بود با «بسته پیشنهادی» به این شبکه بازگردد. برنامه ای که سال قبل روی آنتن رفت و قرار بود امسال فصل دوم آن به پخش برسد.
او حالا پس از چند ماه با یک ویژه برنامه مناسبتی به تلویزیون بازگشته است، لواسانی البته در این سال ها در روزهای اربعین از کربلا برنامه اجرا کرده است و حدودا از سال ۹۳ تا ۹۹ اجرای برنامه هایی از کربلا را بر عهده داشته است و حالا این حضور باردیگر او پس از ایام کروناست که می توان به حضور یک مجری زن در بین انواع برنامه هایی با مجریان مرد اشاره نمود.
از خاصیت های «دیدار آفتاب» هم می توان به روایت حضور زینب وار (س) زنان در اربعین اشاره نمود و لواسانی مقرر است با زنانی از قشرهای مختلف پزشکی و… گفتگو کند که در این ایام خدمت رسانی های ویژه ای را دارند.
تهیه کنندگی این برنامه را زهرا رحیمی بر عهده دارد و تیتراژ برنامه با نقاشی های معروف فاطمه عبادی روی شن طراحی شده است.

1401/06/25
07:57:46
5.0 / 5
286
تگهای خبر: اثر , بازی , برنامه , برند
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
تمام حقوق معنوی سایت بی بدیل طبق قوانین مالکیت معنوی محفوظ میباشد
درباره ما  پیشنهادات  تبادل لینک
سایت بی بدیل دات کام  ،