بی بدیل  - Bibadil
03 فروردین 1405   23 مارس 2026
نام کاربر:
کاربر مهمان



به جامعه مجازی بی بدیل بپیوندید... ورود ثبت نام

سرگذشت دردناک فلامینگوهای تالاب بختگان

سرگذشت دردناک فلامینگوهای تالاب بختگان به گزارش بی بدیل دات کام، کارگردان مستند «بازگشت فلامینگوها» می گوید: طی سالهای اخیر و با راه اندازی دو سد در بالادست تالاب بختگان، فلامینگوها دیگر نمی توانند زادآوری کنند.


به گزارش بی بدیل دات کام به نقل از ایسنا، مستند «بازگشت فلامینگوها» به کارگردانی محمدجواد آرمان مهر و سیدحسین آزادی در ششمین جشنواره تلویزیونی مستند حضور دارد و امشب (سه شنبه ۲۹ شهریور) از شبکه مستند پخش می شود.
آرمان مهر در رابطه با این مستند اظهار داشت: مستند «بازگشت فلامینگوها» در رابطه با زیست فلامینگوها در تالاب بختگان است و سرگذشت آنان در این منطقه محیط زیستی را بررسی می کند. فلامینگوها برپایه غریزه ای که دارند همه ساله به این تالاب می آیند و تخم گذاری می کنند، اما طی سالهای اخیر و با راه اندازی ۲ سد در بالادست این تالاب، یعنی سدهای ملاصدرا و سیوند، این تالاب رو به خشکی رفته و این حیوانات نمی توانند زادآوری کنند.
او افزود: طی سالهای اخیر به واسطه رها شدن برخی حق آبه ها، تالاب احیا شده و فلامینگوها توانستند تخم گذاری کنند اما باز هم در فصول خشکی این روند مختل شده است. اگرچه، روش های مختلف دیگری توسط سازمان محیط زیست برای زادآوری این حیوانات امتحان شده است اما باز هم به این نتیجه رسیدند که بهترین روش برای زادآوری آنان همان روش طبیعی است و در این راه تنها چاره احیا تالاب است.



این مستندساز ضمن اشاره به این که ۶ سال درگیر تولید این فیلم بوده است، اظهار داشت: از سال ۱۳۹۵ تا سال جاری درگیر تولید این فیلم بودیم و این اتفاق را در چندین مقطع و فصل مختلف به تصویر کشیدیم. از اسفندماه تا اوایل تیرماه دوره زادآوری فلامینگوهاست و نزدیک به ۷۰ روز طول می کشد که جوجه آنان به پرواز برسند. بیشترین زمان حضور ما در تالاب بختگان در همین فاصله زمانی بود.



او در رابطه با فرم روایی این اثر اظهار داشت: این مستند نریشن دارد و در آن مقدمه ای از سرگذشت تالاب و اتفاقاتی که بر آن گذشته است، بیان می شود. همینطور تصاویر مختلفی از حضور فلامینگوها در این تالاب به نمایش درمی آید.
عوامل تولید این مستند ۳۴ دقیقه ای عبارتند از:
تهیه کننده و سرپرست پژوهش: محمدجواد آرمان مهر، کارگردان: محمدجواد آرمان مهر و سیدحسین آزادی و تدوین: سیدحسین آزادی.
برپایه این گزارش، این مستند امشب ساعت ۲۱ از شبکه مستند پخش می شود و بازپخش آن فردا ۹ بامداد و ۲۴ است.




منبع:

1401/06/29
22:11:15
5.0 / 5
407
این مطلب بی بدیل را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
تمام حقوق معنوی سایت بی بدیل طبق قوانین مالکیت معنوی محفوظ میباشد
درباره ما  پیشنهادات  تبادل لینک
سایت بی بدیل دات کام  ،