بی بدیل  - Bibadil
07 اردیبهشت 1403   26 آوریل 2024
نام کاربر:
کاربر مهمان



به جامعه مجازی بی بدیل بپیوندید... ورود ثبت نام
تئاتر در خانه-۱؛

من شبانه روز می میرم!

من شبانه روز می میرم! به گزارش بی بدیل دات کام، تئاتر هر کسی یا روز می میرد یا شب من شبانه روز به کارگردانی سجاد افشاریان می تواند در روزهای تعطیلات گزینه مناسبی برای تماشا باشد.


به گزارش بی بدیل دات کام به نقل از مهر، تعطیلات نوروز فرصت مناسبی برای علاقه مندان به تئاتر است که به دیدن برخی از آثار نمایشی که به صورت فیلم-تئاتر در پلتفورم های نمایش فیلم عرضه شده اند، بنشینند. شاید برای عده ای دیدن فیلم یک نمایش به اندازه تماشای زنده آن اثر روی صحنه تئاتر جذابیت نداشته باشد اما تبدیل نمایش های اجرا شده به نسخه ویدئویی که چندسالی است باب شده و مورد استقبال هم قرار می گیرد علاوه بر ماندگار کردن آن اثر نمایشی و لحظات نابی که هر شب روی صحنه خلق شده اند، می تواند برای کسانی که علاقمند به دیدن باردیگر آن نمایش هستند، یا اصلاً موفق به دیدن آن کار در زمان اجرای عمومی نشده و یا در شهرستان ها زندگی می کنند و نمی توانند همه نمایش های اجرا شده در مرکز تئاتر کشور را دنبال کنند، انتخاب جذابی است. در سالهای اخیر کیفیت فیلم-تئاترها ضبط شده بسیار متفاوت از قبل شده است و کارها به صورت حرفه ای و با حضور چند دوربین و از زوایای مختلفی ضبط می شوند که همین مسئله نشان دهنده اهمیت تولید فیلم-تئاتر برای گروههای تئاتری دارد. در سالهای ابتدایی تولید فیلم-تئاتر به سبب کمبود امکانات و البته جدی تلقی نشدن آن، تنها شاهد ضبط بی کیفیت یکی از اجراهای نمایش با یک دوربین از نمای روبرو و صدا و کیفیت تصویری نامناسبی بودیم اما به تدریج تولید فیلم-تئاتر بعنوان یکی از برنامه های گروه اجرایی مورد توجه قرار گرفت و این روزها اغلب نمایش های اجرا شده مبادرت به تولید نسخه ویدئویی اثرشان هم می کنند که جای شادمانی دارد و سبب ماندگاری آن اثر نمایشی در طول زمان خواهد شد. در همین راستا به روال سالهای قبل در گزارش هایی جداگانه به معرفی فیلم تئاترهایی می پردازیم که در زمان اجرای عمومی مورد توجه قرار گرفتند و حتی فیلم تئاترهایشان هم پس از انتشار همچنان پرمخاطب هستند که در گام نخست دیدن فیلم تئاتر «هر کسی یا روز می میرد یا شب من شبانه روز» به کارگردانی سجاد افشاریان به علاقه مندان هنرهای نمایشی پیشنهاد می شود. سجاد افشاریان در سالهای اخیر به چهره ای محبوب و کاریزماتیک در میان علاقه مندان جوان تئاتر تبدیل گشته است و هر نمایشی که به صحنه می برد ماه ها روی صحنه می ماند و با استقبال گسترده تماشاگران که بیشترشان علاقه مندان جوان این هنرمند هستند، روبرو می شود.
افشاریان هنرمندی است که علاوه بر مارکتینگ، کارش را هم روی صحنه بلد است و پس از اجرای موفق نمایش «بک تو بلک» که تقریبا یک سال روی صحنه بود و مقرر است در سال جدید هم اجرای آنرا در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر ادامه دهد از ۴ اسفند ماه نمایش پرمخاطب «هر کسی یا روز می میرد یا شب من شبانه روز» را در چارچوب فیلم-تئاتر اکران آنلاین کرده است که البته اکران این فیلم-تئاتر تا پایان اسفند ادامه داشت و پس از آن به صورت آف لاین در اختیار علاقه مندان به هنرهای نمایشی قرار گرفته است. این اثر نمایشی پیش از این سال ۹۸ در پردیس تئاتر شهرزاد به صحنه رفته است و با گذر از مرز یک میلیارد تومان عنوان پرمخاطب ترین نمایش سال را با خود یدک می کشد و اکران فیلم-تئاتر آن می تواند فرصت دیدن این اثر نمایشی را در اختیار مخاطبانی که به هر علت امکان تماشای آنرا از دست داده اند، قرار دهد. در این فیلم تئاتر سجاد افشاریان، مرتضی درویش زاده، سعید زارعی، نیکو بستانی، گیلدا ویشکی، نگار قربانی، منصوره بنی احمد، اشکان غلامی، دیانا حق شناس، هانی صادقی، نیما خطیب شاد، جواد اصغری و محمد رحمانیان بعنوان بازیگر حضور دارند. افشاریان در نمایش «هرکسی یا روز می میرد یا شب من شبانه روز» به شکلی از هر دری سخن می گوید؛ از عشق های کوچه و خیابان گرفته تا دغدغه های نسل حاضر، از اعتراضات خیابانی تا مصاحبه و میزگردهای فرمایشی در سیما، از اعتراض به تنها گذاشتن سالمندان، تا جبهه و جنگ و زندان و کتک و … که همه اینها با موسیقی جذاب شامل سازهای نی انبان و گیتار و ساز دهنی و… مخلوط شده است. البته افشاریان تلاش کرده در نمایشش یک خط اصلی را بعنوان نخ تسبیحی که موضوعات مختلف را به یکدیگر متصل می کند، در نظر بگیرد اما در واقع مخاطبان در این اثر همانند دیگر نمایش های کارگردان با سانتیمانتالیسمی روبرو هستند که تلاش در احساساتی کردن مخاطبش با مونولوگ های جذاب از اتفاقات پیرامون گرفته تا نوستالژی بازی و روایت عشقی از دست رفته، دارد که البته دیدنش خالی از لطف نیست. افشاریان که علاوه بر نویسنده و کارگردان، بازیگر این نمایش هم است در یادداشتی کوتاه در رابطه با آن نوشته است: «هرکسی یا روز می میرد یا شب من شبانه روز» قصه این روزهای تمام ماست، تمام آنها که در این خانه مانده اند و تمام آنها که از این خانه رفته اند و تمام آنها که به این خانه باز می گردند و ما تمام تلاش مان را می نماییم تا آنها که دوست شان می داریم یک ثانیه هم که شده بیشتر روی پاهایشان بایستند، شبیه آواز غمگینی که از تو دعوت می کند تا پای جان با زندگیت برقصی.»


منبع:

1402/01/01
14:05:31
5.0 / 5
309
تگهای خبر: اثر , بازی , برنامه , فیلم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
تمام حقوق معنوی سایت بی بدیل طبق قوانین مالکیت معنوی محفوظ میباشد
درباره ما  پیشنهادات  تبادل لینک
سایت بی بدیل دات کام  ،