بی بدیل  - Bibadil
07 اردیبهشت 1403   26 آوریل 2024
نام کاربر:
کاربر مهمان



به جامعه مجازی بی بدیل بپیوندید... ورود ثبت نام

واكنش كاربران توییتر به ماجرای نجفی

واكنش كاربران توییتر به ماجرای نجفی بی بدیل دات كام: از ظهر روز گذشته كه خبر قتل میترا استاد، همسر دوم شهردار سابق تهران انتشار یافت، واكنش های بسیاری را در فضای مجازی برانگیخت كه اغلب حاكی از ناباوری مخاطبان خبر بود.



یادآوری سوابق علمی و عملی محمدعلی نجفی، پذیرش خبر ارتكاب قتل توسط او را دشوار می كرد اما چند ساعت بعد كه خبر «اعتراف» آقای وزیر اسبق رسید، حیرت به ناباوری افزوده شد. نجفی بعد از واقعه، سفر كوتاهی به قم داشته و عصر همان روز خویش را تسلیم قانون كرده بود.

اما موج سوم این خبر در شبكه های اجتماعی را انتشار گزارش های ویدئویی صداوسیما راه انداخت و شگفتی را به حیرت و ناباوری افزود.

خبرنگار صداوسیما رو به دوربین از حضور نجفی در اداره ی آگاهی خبر می دهد و در همین حال متهم و مقامات پلیس در حال گپ و گفت و صرف چای دیده می شوند. در ادامه، ورود نجفی به یكی از بخش های اداره ی آگاهی و استقبال شادمانه ی حضار از او دیده می شود و در نهایت این سیاستمدارِ «مجرم» با متانت و ادبی كه به آن شناخته می شد، در سینه ی دیوار و تیررس دوربین خبرنگار ایستاده و اعتراف می كند: «یه مقداری عصبانی شدم؛ اسلحه رو آوردم - ایشون رفتن حمام و منم پشت سرشون - بیشتر به جهت اینكه یه حالت ترسوندن و اینها باشه و اسلحه رو نشونشون دادم و …».

نجفی كه فعالیت سیاسی اش را از سال ۱۳۵۹ شروع كرده بود، از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۳ وزیر فرهنگ و آموزش عالی بود، از ۱۳۶۷ تا ۱۳۷۶ وزارت آموزش وپرورش را اداره می كرد، از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۹ رئیس سازمان برنامه و بودجه بود و در فاصله سال های ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۲ عضو شورای شهر تهران بود. در سال ۱۳۹۲ به مدت شش ماه ریاست سازمان میراث فرهنگی را عهده دار شد و پنج ماه هم سرپرستی وزارت علوم را برعهده گرفت. آخرین سمت اجرایی او شهرداری تهران بود كه پس از حاشیه هایی كه داشت، در نهایت به علت «بیماری» استعفا كرد.

نجفی از زمان دانشجویی جزء نخبگان به حساب می آمد. تحصیلش را در دانشگاه صنعتی شریف شروع و در ام.آی. تی تمام كرد. سال ها استاد دانشگاه شریف بود و در هر دو عرصه ی علمی و مدیریتی فردی كارآمد و خوشنام شناخته می شد تا اینكه در آخرین اقدام عملی اش، پنج تیر به سمت میترا استاد شلیك كرد!

همه ی این سوابق، در كنار اصل خبر و نحوه ی پرداختن به آن توسط رسانه ی ملی باعث واكنش های كاربران شبكه های اجتماعی شد كه گذشته از فحاشی ها، «شوخی»ها و اراجیف كاربران قلابی، عده ی زیادی را به طرح مباحث مختلف از داوری اخلاقی، ابراز تأسف و ناباوری و البته واكنش به اطلاع رسانی صداوسیما واداشت.

حسین سعیدی، روزنامه نگار در توییتر نوشت: «فارغ از ابعاد تاریك و پیدای ماجرای محمدعلی نجفی، نحوه ی اطلاع رسانی لحظه ای صداوسیما هم در اینباره حائز اهمیت می باشد. این پلان معروف كه شهردار سابق را در حال نوشیدن چای در آگاهی نشان داده است هم یكی از آن لحظات كلیدی است. به نحوه ی بستن كادر دوربین دقت كنید. چه حسی را به شما القا می كند؟»

محمدمهدی تندگویان، معاون وزیر ورزش و جوانان هم در حساب كاربری خود نوشت: «همسر دوم نجفی شهردار تهران به قتل رسید. امام جمعه ی كازرون حجت الاسلام خرسند به قتل رسید. ستوان دوم مرزبان آخوندزاده در درگیری به شهادت رسید. همه ی اینها در یك روز بود ولی برای رسانه میلی نه دین مهم بود نه دفاع از خاك و میهن. فقط جریان قتل همسر دوم را به تصویر كشید...»

محمدعلی كامفیروزی، دانشجوی دكتری حقوق جزای دانشگاه تهران هم با گلایه از موج اخبار در اینباره نوشت: «حالم به میخوره؛ از دیدن این عكسا و فیلمای زرد، از حرص و ولع برای فهم تمام جزئیات، از حدس ها و اظهارنظرهای مزخرف، از رپرتاژهای حیرت آور صداوسیما، از تسویه حساب های سیاسی و از هر چیزی كه به دنبال جذب توجه، مخاطب، منفعت و... از "قتل یك آدم توسط یك آدم دیگه" است. حال تهوع دارم...»

سیامك قاسمی، فعال اقتصادی درباره ی فیلم مصاحبه ی اعتراف گونه ی نجفی نوشت: «من جدی جدی دارم فكر می كنم ما توی سال ۹۸ وارد یك جهان سورئال شده ایم. اون از سیل عجیب فروردین، اون از هجوم پروانه ها در اردیبهشت و حالا هم میكس فیلم ها و مصاحبه هایی كه از نجفی در این ساعت ها پخش شده. این آرامش و گیجی عجیب كلامش، شبیه قاتل های دست از زندگی شسته فیلم های جنایی.»

حجت الاسلام رحمت الله بیدگلی، مدرس دانشگاه هم در توییتر نوشت: «جنایت نجفی به هیچ وجه قابل دفاع نیست، اما محمد قوچانی با انتشار عكس زندگی خصوصی نجفی در روزنامه ی سازندگی تیر خلاص به شرف روزنامه نگاری خود زد! قوچانی به چه حقی عكس خانوادگی متهم را عكس اول می كند، در حالیكه چهره ی اراذل و اوباش را می پوشاند؟!»

امیر مهرزاد، روزنامه نگار، درمورد نحوه ی حضور نجفی در اداره ی آگاهی دربرابر دوربین نوشت: «انصافا اگه وودی آلن و چارلی چاپلین با هم این صحنه رو میساختن انقدر خنده دار از آب در نمیومد. نجفی مشخص نیست تو این صحنه اومده بازدید از آگاهی شاپور یا بعنوان قاتل اعتراف كرده.»

حجت الاسلام رشید داوودی هم نوشت: «این روایت را دیده اید: «هركس مؤمنی را به جهت انجام گناهی سرزنش كند، نمیرد تا خودش مرتكب آن گناه شود» ده ها روایت با این مضمون از پیامبر (ص) و ائمه (ع) وجود دارد كه نشان از اهمیت مبحث و حكم است. چه بد تقدیری رقم زدیم برای خودمان در شب قدر! با انواع سرزنش، تحقیر، توهین، استهزاء و...»

كاربری به نام علی اكرمی هم نوشته است: «شب قدری شد امشب؛ در تایم لاین، نجفی و میترا استاد و دیگران را به قضاوت نشستیم به امید ثواب هزار ماه قضاوت.»

محمد قربانی روزنامه نگار هم نوشت: «یادمون نره وقتی نجفی شهردار تهران شد، رسانه ی ملی نجفی و شهرداری تهران رو بایكوت خبری كرد ولی حالا كه همون آدم شده قاتل میترا استاد، صداوسیما ازش مصاحبه اختصاصی میگیره و نجفی قاتل شده خط خبریش... یادمون نره این شبا خدا رو به ستارالعیوبیش صدا میكنیم، نه پرده دری.»

او در توییت دیگری افزود: «البته تصور نماییم اگه جای نجفی، قرعه به نام یكی از نزدیكای احمدی نژاد میفتاد، رسانه های مخالف احمدی نژاد چه میكردند! این شبا دعا كنیم؛ بیشتر از همه برای خودمون؛ برای دلهامون تا از هر مرض و عقده ای خالی شه... یادمون باشه شرافت و آخرتمون رو به دنیای دیگران نفروشیم.»

سیدسعید لواسانی امام جمعه لواسان هم در حساب كاربری اش واكنشی به ابعاد اخلاقی خبرها داشت: «اما نجفی؛ كسی كه زمین خورد، نه تمسخر، نه خوشحالی، نه شماتت. بلكه نگران شویم. ننوشته كه ما در امان هستیم. مردم حتی مخالفان ما، برادرمان یا فرزندان ما یا پدرانمان هستند. چگونه از دردشان غصه می خوریم؟»

خسرو نقیبی، روزنامه نگار هم به ویدئوی صداوسیما واكنش نشان داد و نوشت: «این یكی از عجیب ترین و غیرعادی ترین تصاویر خبری زندگیمه. كی مجوز حضور خبرنگار رو داخل اتاق داده؟ با میزانسن چیده شده و آرامش یك عكس یادگاری و...؛ دقیقن چه خبره؟»

احسان محمدی روزنامه نگار هم به اراجیف برخی كاربران درباره ی این خبر هولناك واكنش نشان داد: «با مرگ همسر نجفی شوخی نكنیم. با رنج و مصیبت هیچكس شوخی نماییم. روزگار این خنده ها را مثل بومرنگی می گیرد و پرت می كند. یك روز، یك وقت، یك جا محكم و ناغافل برمی گرداند، می كوبد توی صورتمان!»

امید توشه، فعال رسانه ای هم نگاه متفاوتی به این ماجرا داشت: «درست است كه گفتند «عشق پیری گر بجنبد، سر به رسوایی زند»، اما زندگی محمدعلی نجفی از زمانی تغییر نمود كه بعنوان شهردار تهران فهرست فسادهای دوران قالیباف را به دادستان كل كشور ارائه نمود...»

مرجان لقایی، روزنامه نگار در توییتش اشاره ای به یكی از ابعاد شخصیت نجفی داشت و نوشت: «محمدعلی نجفی زمانی كه عضو شورای شهر تهران بود همه ی توان خویش را برای نجات جان دختری به نام سمیرا گذاشت و در آن زمان نزدیك به ۱۰۰ میلیون تومان پول برای او جمع آوری كرد تا از قصاص نجات پیداكند. سمیرا در یك مشاجره دوست پسرش را كشته بود.»

و كاربری به نام ابراهیم تبار با انتشار عكس زیر درباره ی برخورد پلیس با یك متهم به قتل نوشت: «به خدا قسم كه این یكی از عجیب ترین تصاویر صد سال گذشته جهانه».

نحوه ی برخورد مقامات پلیس آگاهی تهران با محمدعلی نجفی در بین كاربران شبكه های اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است

1398/03/09
14:11:27
5.0 / 5
1919
تگهای خبر: آموزش , برنامه , رسانه , شبكه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
تمام حقوق معنوی سایت بی بدیل طبق قوانین مالکیت معنوی محفوظ میباشد
درباره ما  پیشنهادات  تبادل لینک
سایت بی بدیل دات کام  ،