بی بدیل  - Bibadil
04 اردیبهشت 1403   23 آوریل 2024
نام کاربر:
کاربر مهمان



به جامعه مجازی بی بدیل بپیوندید... ورود ثبت نام
انتقاد مشاور رئیس بنیاد ملی نخبگان از عدم حضور محصولات دانش بنیان در تبلیغات رسانه ها:

چرا مایه فخر و مباهات مملکت مان را درست و حسابی، از رسانه ها نمی بینیم؟

چرا مایه فخر و مباهات مملکت مان را درست و حسابی، از رسانه ها نمی بینیم؟ به گزارش بی بدیل دات کام مشاور رئیس بنیاد ملی نخبگان در یادداشتی از عدم حضور محصولات شرکتهای خلاق و دانش بنیان در تبلیغات رسانه ها، انتقاد نمود.



به گزارش بی بدیل دات کام به نقل از ایسنا، پرویز کرمی در این یادداشت نوشته است: بعضی از این محصولات که تبلیغ پرتکرار می شوند، آنقدر ابتدایی و کم اهمیت هستند که جز تعجب، هیچ واکنش دیگری نمی گردد نسبت به آن داشت. آن وقت آن «چرا؟» شروع می کند در مغزمان دوران کردن که چرا با این همه توانمندی و داشته، ما باید شاهد تبلیغ اجناسی باشیم که نه جزو نیازهای روزمره یا ضروری هستند و نه در درجه بالای اعتبار خلاقانه و فناورانه واقع اند. یک عادت ناشایستی هم که در این تبلیغات، جاری شده این است که به زور جایزه و وعده های مالی، می خواهند هر طور که شده اجناس شان را بفروشند. در صورتیکه مردم آگاه اند و کیفیت و خلاقیت برایشان اهمیت دارد، نه جایزه و رنگ و لعاب.

نگاهی به لیست شرکت های خلاق و دانش بنیان ایرانی می اندازم. نزدیک به ۱۰ هزار تا می شوند. یعنی حداقل بیشتر از ۱۰ هزار محصول فناورانه، خلاقانه و نوآورانه تولید می کنند اینها. از این میان، اگر به فرض محال، فقط یک درصدشان، امکان تبلیغ کردن داشته باشند، می شود حداقل ۱۰۰ محصول. خب، اینها کجا هستند؟ چرا مایه فخر و مباهات مملکت مان را درست و حسابی، از رسانه ها نمی بینیم؟ اینها عصاره وجود جامعه جوان و پویای ما هستند.

در اینجا، فرهنگ و هنر، علاج واقعه است. خوشبختانه وزیری حاذق و جویای نوآوری، حالا بر مسند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نشسته است. محمدمهدی اسماعیلی را می گویم. می دانم که برای نشان دادن داشته هایمان در عرصه فرهنگ و هنر، صنایع فرهنگی و اقتصاد خلاق، بی مقرر است و پای کار. یکی دیگر از وزرای مان که می دانم اثرگذاری اش بسیار خواهد بود و با دنیادیدگی اش زیر میز رخوت، سستی و کم کاری در این عرصه خواهد زد، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است؛ عزت خان ضرغامی. سابقه و صبغه اش در حوزه فرهنگ و رسانه و اینک حضورش در عرصه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که ارتباط مستقیم با صنایع فرهنگی و خلاق دارد، امیدم را برای بهتر شدن اوضاع، دوچندان کرده است. با شناختی که از مدیران رسانه ها و بخصوص سازمان صدا و سیما دارم، می دانم که آنها هم به روی سخن تازه، لبخند می زنند.

خب، همه چیز مهیاست. زیست بوم نوآوری و صنایع خلاق، در جای جای ایران اسلامی، ریشه دوانده و هر روز، هزاران اتفاق و تصمیم برای پیوستن به آن، وجود دارد. حساب ویژه هم می شود روی دیگر وزرا و روسای سازمان های مربوطه باز کرد. چون که ما حالا «سند ملی توسعه فناوری های فرهنگی و نرم» را در دستور اجرایی شدن داریم که ۲۲ وزارتخانه، نهاد و سازمان را مقرر است زیر یک چتر و ستاد گرد آورد و با کمک اجرایی «خانه های خلاق و نوآوری»، سوت راه افتادن قطار شرکت های خلاق و نوآور و شکل گیری «اقتصاد خلاق» را به صدا در آورد.

از دیگر سو، با مساعدت نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، در قانون جهش تولید، نقش ویژه ای هم برای «شرکت های خلاق» در نظر گرفته شده است. شرکت های دانش بنیان و خلاق و صاحبان جوان و با انگیزه شان هم که پرشمارند و پای کار. اینک رسیدن به یک اجماع و حرکت به سمت روزهای روشن «ما می توانیم» و «ایران قوی» است. برای رسیدن به آن شرایط مطلوب، ما احتیاج به یک «انقلاب ابداع» داریم. یعنی این که همه وجوه و ابعاد ساختاری کشور، باید به سمت خلاقیت، تغییر رویکرد بدهند. در نتیجه، اقتصاد ما بر اساس خلاقیت، غنی تر می شود و رانت و واسطه گری، عقب می نشیند. صنایع مان هم با رویکرد های فرهنگ غنی هزاران ساله مان، بومی می شوند و پویایی خیره کننده ای به دست می آورند. بنابراین، ابداع و نوآوری در همه شئون و عرصه ها، یک مطالبه و یک فرهنگ می شود برای تحقق «اقتصاد خلاق» در کشور.

می دانید که فرهنگ بر سخت ترین چیزها هم کارگر است و چیره. از طرف دیگر، ما استعدادهای جوان، خلاق و متخصص فراوان و پرشماری در کشور داریم. استعدادهایی که دوست و دشمن، همسایه نزدیک و دور، جملگی چشم به آنها دارند و آرزوی داشتن شان را. برای آنکه بتوانیم بهترین استفاده را از این استعدادها داشته باشیم، می باید که توانمندی هایشان را در چرخه اقتصادی کشور، بیشتر از پیش، وارد نماییم. زمینه و زمانه این کار، حالا مهیاست. همانطور که پیشتر هم گفته بودم، فعالیت ۱۰ هزارتایی شرکت های دانش بنیان و خلاق، همان چیزی است که می توانیم بر اساس اش، «اقتصاد استعدادها» را شکل دهیم. این شرکت ها، محل جذب، جمع، بروز و ظهور استعدادهایمان هستند. همه اینها در داخل زیست بوم نوآوری و صنایع خلاق، گرد هم آمده اند و شبکه ای نخبگانی را ایجاد کرده اند و دنیایی از اراده و عمل اند و تجلی آیه « کم من فئةٍ قلیلةٍ غلبت فئةً کثیرةً بإذن اللّه» (چه بسیار گروه های کوچکی که به فرمان خدا، بر گروه های عظیمی پیروز شدند). اگر از این جماعت بخواهیم، می توانند کوه ها را برایمان جابه جا کنند؛ کوه هایی که مزاحمند در اقتصاد، صنعت، تجارت، توسعه و صنایع فرهنگی.

یک نکته مهم دیگر وجود دارد؛ بنا بر پیشبینی مجمع جهانی اقتصاد، در چند سال آینده، تغییرات وسیعی در عرصه مشاغل خواهیم داشت و به واسطه توسعه فناوری، محصولات فناورانه دائما به بازار می آیند و جای یکسری از وسایل و اشخاص را می گیرند. بر همین اساس، بعضی از مشاغل به مرور از بین می روند و عده ای هم بیکار. اما ما، کشوری هستیم با فرهنگ و تمدن غنی و قوی. ازاین رو با آموزش و مهارت های لازم و بهره مندی از تجربیات بومی مان، در برخورد با مخاطرات آینده اشتغال، می توانیم پلت فرم و زیرساخت هایی را بنا سازیم که نه تنها، جلوی از میان رفتن بعضی از شغل ها را می گیریم، بلکه با رویکرد های خلاقانه و نوآورانه در عرصه صنایع فرهنگی، به آنها جایگاهی جهانی و همه پسند اعطا می نماییم و اشتغالزایی و ثروت افزایی چشمگیرتری را فراهم می سازیم.

پس اینک، همه چیز برای انجام کارهای بزرگ و تغییر حال و هوای کشور به نفع شادابی و رضایت مردم، برقرار است. میدان مهیاست؛ زیست بوم نوآوری و خلاق. سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، در کنار دانش بنیان ها و استارتاپ ها، با اندیشه بلند و روحیه خستگی ناپذیرش در مسیرهای رو به جلو حرکت می کند. مسئولان خوشفکر و تازه نفس هم وارد میدان شده اند. مردم منتظرند. ستاد فناوری های نرم و توسعه صنایع نرم و خلاق هم در خدمت. یا علی.





منبع:

1400/06/19
13:30:40
5.0 / 5
4271
تگهای خبر: آموزش , اثر , جایزه , رسانه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
تمام حقوق معنوی سایت بی بدیل طبق قوانین مالکیت معنوی محفوظ میباشد
درباره ما  پیشنهادات  تبادل لینک
سایت بی بدیل دات کام  ،