بی بدیل  - Bibadil
14 اردیبهشت 1403   3 می 2024
نام کاربر:
کاربر مهمان



به جامعه مجازی بی بدیل بپیوندید... ورود ثبت نام

تعرفه های اینترنتی، جراحی لازم شده اند

تعرفه های اینترنتی، جراحی لازم شده اند بی بدیل دات کام: موضوع تعرفه اینترنت در سالهای قبل به یکی از چالشی ترین موارد در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات تبدیل گشته، در صورتیکه مصرفی ترین کالا از مواد خوراکی تا خودرو، از زمان آب رفتن ارزش ریال، روز به روز افزایش قیمت را شاهد بودند، اما قیمت اینترنت همچنان مطابق مصوبه سال 1395 عرضه می شود.



در حالی که طبق مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در سال ۱۳۹۵، هزینه هر گیگابایت اینترنت در اپراتورهای همراه حداکثر ۶۳ هزار تومان در سیمکارت های اعتباری و ۴۲ هزار تومان در سیمکارت های دائمی در نظر گرفته شده، در این سال ها اپراتورها همیشه به ارائه بسته های اینترنتی با متوسط قیمت ۲۷۰۰ تومان به ازای هر گیگ اینترنت اقدام نمودند، موضوعی که در مصوبه کمیسیون هم به آن اشاره شده، برای اینکه قیمت های حداقلی به صورتی دامپینگ محسوب می شوند و تنها با این شرط امکان ارائه دارند که به مدت سه سال از طرف اپراتورها عرضه شوند.
همین موضوع سبب شده که کاربران به این بسته ها و اینترنتی که برایشان به ازای هر گیگابایت تا کمتر از یک بیستم هم هزینه اینترنت آزاد آب می خورد هم عادت کنند. حالا با گذشت چند سال، وضعیت تعرفه ها بحرانی شده و تعرفه هایی که تا یک بیستم سقف هم هستند، نه فقط برای اپراتورها صرفه اقتصادی ندارد، بلکه منجر به ضرردهی آنها شده و امکان توسعه را از آنها سلب کرده و مهم تر از همه اینها، وضعیت کیفیت و سرعت اینترنت را هم بسیار کاهش داده و صدای اعتراض کاربران را هم بلند کرده است.
هرچند که اپراتورها و ارائه دهندگان خدمات اینترنتی، در این سال ها بارها و بارها گلایه کردند که وضعیت توسعه بخش آی سی تی درحال درنوردیدن شرایط بحرانی است و درآمدهای ریالی و هزینه های دلاری، امکان هرگونه سرمایه گذاری را سلب کرده، اما قیمت در طول این مدت تغییری نکرده است. یکی از مهم ترین دلیلهای این مساله آنست که در طول این مدت، هر زمانی که اپراتورها مبادرت به تغییر یا حذف بسته هایی کردند که با خواسته خودشان ارائه شده بود و همچنان پایین تر از سقف تعرفه ای قرار داشت، اما مسئولان دولتی با این اقدام مخالفت کرده و بدین ترتیب اینترنت در این سال ها نه فقط افزایش قیمت نداشت، بلکه ثابت ماند و حتی بسته های اینترنتی هم تغییر چندانی نکردند، تا جایی که حالا، دیگر امکان ادامه ندارند و عنوان می کنند اگر قیمت ها با همین شیوه ادامه پیدا کند، ناچار به تعطیل شدن هستند.
در این شرایط، اپراتورها تصمیم گرفتند در تعرفه های فعلی اینترنت تغییراتی ایجاد کنند، تغییراتی که نمی توان از آن تحت عنوان افزایش قیمت یاد کرد، بلکه تنها متعادل سازی قیمت هاست. اپراتورهای همراه در سه سال گذشته، با قیمت های یک بیستم و یک پانزدهم سقف تعرفه ای مبادرت به طراحی بسته های کوتاه مدت و بلندمدت خود کردند و اپراتورهای ثابت هم با در نظر گرفتن مصرف منصفانه، بسته های یک ماهه و چندماهه خودرا ارائه دادند، اما حالا دیگر به ته مانده سود خود رسیدند و حالا تنها می خواهند ضررده نباشند، تا بلکه فرصت توسعه ای هم به آنها دست دهد.
در شرایطی که نرخ ارز از ۳۰۰۰ تومان، روندی افسارگسیخته را طی کرده و در مقاطعی به ۳۰ هزار تومان هم رسیده و حتی در یک سال گذشته، رنگ کمتر از ۲۰ هزار تومان را به خود ندیده، منطقی است اگر انتظار داشته باشیم تجهیزات و ابزارهای مورد نیاز برای بهبود کیفیت اینترنت که قریب به ۱۰۰ درصد وارداتی هستند، با همان قیمت چهار سال پیش وارد شوند؟ و اگر نه، اپراتوری که درآمدهایش ریالی است و در طول این مدت افزایش قیمتی نداشته، اما هزینه هایش تماما دلاری است، چطور باید امکان سرمایه گذاری و توسعه داشته وجود باشد؟
بنا بر این می بینیم اپراتورهای همراه که علاوه بر درآمد حاصل از دیتا، از تماسهای صوتی هم درآمد دارند، این مدت جور اپراتورهای ثابت را که راکد مانده اند کشیدند. اتفاقی که کمتر در کشورهای دیگر رخ می دهد، برای اینکه توسعه ارتباطات، باید روی زیرساخت های ثابت باشد، که در کشور ما به سبب مشکلات سرمایه گذاری، افزایش نرخ ارز و عدم توسعه، بصورت معکوس صورت گرفته است. هرچند بنظر می رسد با ادامه روند فعلی و درصورت منطقی نشدن قیمت های اینترنتی، دیگر اپراتورهای همراه هم توان ادامه نخواهند داشت، در مقابل با یک عزم جدی و جراحی فوری تعرفه ها، شاید اپراتورها بتوانند به توسعه برخیزند و با افزایش کیفیت اینترنت، رضایت کاربران را هم جلب کنند.


منبع:

1401/02/01
16:09:40
5.0 / 5
537
تگهای خبر: ابزار , اینترنت , جراحی , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
تمام حقوق معنوی سایت بی بدیل طبق قوانین مالکیت معنوی محفوظ میباشد
درباره ما  پیشنهادات  تبادل لینک
سایت بی بدیل دات کام  ،