بی بدیل  - Bibadil
10 اردیبهشت 1403   29 آوریل 2024
نام کاربر:
کاربر مهمان



به جامعه مجازی بی بدیل بپیوندید... ورود ثبت نام
رئیس مركز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال عنوان كرد

تأثیر اخبار جعلی در رخدادهای ماه های اخیر

تأثیر اخبار جعلی در رخدادهای ماه های اخیر به گزارش بی بدیل دات كام در اولین جلسه شورای علمی سومین همایش ملی سواد رسانه ای و اطلاعاتی بر واگذاری امور علمی و مطالعاتی به دانشگاه ها تاكید گردید. در این نشست همینطور رئیس مركز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال با اشاره به رخ دادهای ماه های اخیر به خصوص هفته های اخیر و تاثیر اخبار جعلی در این رخ دادها، اظهار داشت: سواد رسانه ای در فضای مجازی اگر به نقطه قابل توجه رسیده بود با این شرایط مواجه نمی شدیم.


به گزارش بی بدیل دات كام به نقل از روابط عمومی مركز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اولین جلسه شورای علمی سومین همایش ملی سواد رسانه ای و اطلاعاتی، روز گذشته با حضور محمدرضا بهمنی، مشاور وزیر و رئیس مركز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسن بشیر، رئیس سومین همایش ملی سواد رسانه ای و اطلاعاتی، مسعود كوثری، رئیس شورای علمی همایش، عبدالكریم خیامی دبیر شورای علمی و سایر اعضای شورای علمی سومین همایش ملی سواد رسانه ای و اطلاعاتی در مركز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار گردید.

در ابتدای این نشست محمدرضا بهمنی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس مركز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال، با اشاره به اینكه سومین همایش ملی سواد رسانه ای و اطلاعاتی توسط دانشگاه امام صادق(ع) و با همكاری سایر دانشگاه ها و مؤسسات علمی كشور برگزار می شود، خاطرنشان كرد: همایش باید ناظر به مساله های عملی بیرونی هم باشد و گرفتار فضای انتزاعی صرف نشود.
وی با اشاره به رخ دادهای ماه های اخیر به خصوص هفته های اخیر و تاثیر اخبار جعلی در این رخ دادها، اظهار داشت: سواد رسانه ای در فضای مجازی اگر به نقطه قابل توجه رسیده بود با این شرایط مواجه نمی شدیم.
بهمنی بر كوشش برای جهت دهی همایش به سمت رفع معضلات و مشكلات موجود در جامعه تاكید كرد و اظهار داشت: نگاه حل مساله داریم و بر همین مبنا در جلساتی كه با مبحث سواد رسانه ای پیش تر در این مركز تشكیل شده بود، بر شكل گیری هیئت اندیشه ورز سواد رسانه ای برای طراحی برنامه ی اقدام افزایش سواد رسانه ای عموم مردم در فضای مجازی تاكید شد.


راه اندازی كلینیك سواد رسانه ای به صورت ۲۴ ساعته!
در ادامه حسن بشیر، استاد دانشگاه امام صادق (ع) و رئیس سومین همایش ملی سواد رسانه ای و اطلاعاتی با اذعان به این مساله كه سیستم دولتی معمولا كارهایش را واگذار نمی كند، اظهار داشت: واگذاری برگزاری این همایش به دانشگاه اقدام بسیار خوبی است و این اقدام، پرارزش است كه از ارگان های دولتی فاصله گرفته و برنامه ها را به دانشگاه ها واگذار نماییم. امیدوارم با همین رویكرد بتوانیم به جایگاه بهتری در سواد رسانه ای برسیم.
وی بر ضرورت توجه به مسائل و مشكلات خانواده ها، جوانان و مسائل عینی در رابطه با سواد رسانه ای در همایش تاكید و ابراز امیدواری كرد نشست های علمی گوناگونی با مبحث سواد رسانه ای در دانشگاه های مختلف برگزار گردد.
بشیر اضافه كرد: در مساله سواد رسانه ای و اطلاعاتی، به مبحث سواد اطلاعاتی كمتر توجه شده است كه باید این نقص جبران شود. همینطور در كنار نشست ها، باید به مساله تألیف و ترجمه كتاب هم توجه گردد. همینطور باید فعالیتهایی را در جهت تجربه نگاری مردم در حوزه سواد رسانه ای بعنوان پروژه طراحی نماییم چون كه با این رویكرد می توان بهتر به مشكلات مردم در حوزه سواد رسانه ای و اطلاعاتی دست یافت.
رئیس اسبق دانشكده معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق (ع)، حكمرانی نوین را بعنوان شعار و محور اصلی همایش اعلام و ابراز امیدواری كرد: بزودی بتوان كلینیك سواد رسانه ای كه بتواند به صورت شبانه روزی پاسخگوی نیازهای مردم باشد را ایجاد نماییم.
بشیر افزود: باید بررسی نماییم نقش مردم، دولت و متفكرین در سواد رسانه ای چیست و برای یك چالش نظری ـ عملی آماده شویم، ابعاد آنرا مطرح نماییم و به دنبال حل مساله باشیم.

در ادامه، مسعود كوثری، دانشیار دانشگاه تهران و رئیس شورای علمی همایش ضمن اعلام اینكه مبحث سواد رسانه ای با خیلی از نهادها و مؤسسات جمهوری اسلامی ایران مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورایعالی فضای مجازی، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان صدا و سیما و وزارت آموزش و پرورش مرتبط می باشد، تصریح كرد: هر كدام از این نهادها و مؤسسات باید در جهت وظایف خود تعریف مشخص و روشنی از سواد رسانه ای داشته باشند.
كوثری با اشاره به كمبود ادبیات مناسب و مطلوب در ارتباط با حوزه سواد رسانه ای و اطلاعاتی، تصریح كرد: باید در جهت غنی سازی علمی در این حوزه با تألیف و ترجمه كتاب های مناسب و مفید كوشا باشیم.

در ادامه، بعد از عرضه گزارش دو دوره پیشین همایش سواد رسانه ای و اطلاعاتی توسط محمدصادق افراسیابی، دبیركل همایش های اول و دوم، عبدالكریم خیامی، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) و دبیر شورای علمی همایش، حكمرانی نوین را محور اصلی این همایش عنوان نمود و موضوعاتی نظیر مردمی سازی سواد رسانه ای، كارگزاران و سواد رسانه، بومی سازی ادبیات نظری سواد رسانه ای را همچون دیگر محورهای همایش اعلام نمود و اضافه كرد: نقش خانواده ها در ترویج و نهادینه سازی سواد رسانه ای و اطلاعاتی، نقش نظام آموزشی رسمی و عملكرد آن، بایسته های حكمرانی كارگزاران، نقد و ارزیابی عملكرد رسانه ای مدیران دستگاه ها، راهكارهای روزآمد سازی و ارتقای دانش رسانه ها، مطالعات تطبیقی فلسفه سواد رسانه ای و موضوعاتی مشابه، زیر بخش های هر یك از محورهای اصلی همایش است.


انتقاد از كپی برداری در حوزه سواد رسانه ای
در ادامه این جلسه صدیقه ببران، عضو شورای علمی همایش از كاهلی صورت گرفته طی ۲۰ سال گذشته در تبیین آنچه برای جهان نوین رخ داده است، سخن گفت و اضافه كرد: باید حكمرانان را در جریان آنچه جهان به سمت آن می رود بگذاریم.
وی با اشاره به برجسته شدن مساله سواد رسانه ای طی پنج سال گذشته در كشور و تدوین رساله های مختلف درمورد آن از كپی كاری های مختلف در این عرصه انتقاد نمود و اظهار داشت: این كپی كاری ها سبب شده ادبیات جدید در حوزه سواد رسانه ای و اطلاعاتی به وجود نیاید بر همین مبنا لازم است كمیته ای در حوزه تهیه ادبیات مطلوب در ارتباط با تألیف و ترجمه تشكیل گردد.
ببران ضمن تقدیر از گزارش عرضه شده توسط دبیر كل همایش های اول و دوم در مورد تشكیل دبیرخانه های استانی، خواهان توجه بیشتر به استان های مرزی در این همایش شد و پیشنهاد كرد در استان های مرزی ورود قوی تری داشته باشیم و فراخوان همایش را هم به صورت بین المللی عرضه دهیم.
حسین ابراهیم آبادی، دیگر عضو شورای علمی همایش با اشاره به اینكه مواجهه دولت و مردم با اینترنت متفاوت بوده است، اظهار داشت: نحوه مواجهه دولتمردان با اینترنت كاملاً متفاوت از مواجهه عموم مردم با این پدیده بوده است و لازم است علل این تفاوت مواجهه بررسی شود.
وی از دبیرخانه سومین همایش ملی سواد رسانه ای و اطلاعاتی درخواست نمود مطالعاتی درمورد نسل آینده اینترنت داشته باشند و اسناد انتشار یافته در این حوزه را در اختیار اعضای شورای علمی همایش قرار دهند تا همایش بتواند در زمینه سواد رسانه ای و حكمرانی نوین، نشست های دقیق و جدی برگزار نماید.

نام گذاری روز یا هفته ای به نام سواد رسانه ای
بهاره نصیری، عضو دیگر شورای علمی این همایش هم طی سخنانی با اشاره به اینكه هفته جهانی سواد رسانه ای از جانب سازمان یونسكو در تقویم این سازمان ثبت شده است، پیشنهاد كرد در ایران هم روز یا هفته ای به نام سواد رسانه ای نام گذاری شود.
وی تاكید كرد لازم است تفكر انتقادی از كودكی و حتی از مهدهای كودك به بچه ها آموزش داده شود.
توجه به آینده پژوهی در حوزه سواد رسانه ای، انجام مصاحبه با اساتید این حوزه و تبیین دیدگاه های آنها در چارچوب مصاحبه از دیگر پیشنهادهایی بود كه در این نشست عنوان شد.
در انتها نشست هم احكام اعضای شورای علمی همایش به آنها اعطاء شد.




1398/09/23
21:56:28
5.0 / 5
1815
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
تمام حقوق معنوی سایت بی بدیل طبق قوانین مالکیت معنوی محفوظ میباشد
درباره ما  پیشنهادات  تبادل لینک
سایت بی بدیل دات کام  ،